Официално: Тотнъм се мести на "Уембли"

12:30
Официално: Тотнъм се мести на "Уембли"

Тотнъм ще се премести официално на "Уембли" през следващия сезон, потвърдиха от клуба. Шпорите изиграха четири мача от евротурнирите (Шампионска лига и Лига Европа) в дома на националния тим на Англия, но спечелиха едва една среща. От около година тимът от северен Лондон изгражда новото си съоражение около стария "Уайт Харт Лейн", а през това лято той ще бъде официално съборен, за да може да се довърши изграждането на новия стадион, който ще разполага с 61-хиляди места и ще е сред най-модерните в Европа.

"Това е невероятен момент в историята на клуба. "Уембли" ще бъде наш дом за един сезон, след което ще се завърнем в един от най-добрите стадиони, едно уникално съоражение, което ще домакинства и срещи от Националната Футболна Лига на САЩ. Стадион, който ще е ключов за бъдещото израстване и успехи", заяви в официално съобщение президентът на "шпорите" Даниел Леви.

Новият стадион ще струва около 750 милиона паунда и ще даде 3,500 работни места, когато бъде завършен. Тотнъм все още е в борбата за титлата, като е едва на четири точки зад лидера Челси с едва пет оставащи мача до края на сезона, а последният мач на тима на сегашното съоражение ще бъде срещу Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация