Рашфорд: Благодарение на Златан вече виждам футбола по различен начин

10:25
Рашфорд: Благодарение на Златан вече виждам футбола по различен начин

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд и неговото израстване през последната година са една от любимите теми на Острова.


Младата звезда на "червените дяволи" прогресира много през изминалите 13 месеца, а редом до Златан Ибрахимович и под ръководството на Жозе Моуриньо, нещата изглеждат добре за него.


Ибрахимович е контузен, затова на Рашфорд ще разчитат в Юнайтед в дербито на Манчестър в четвъртък - мач, който освен символиката си има огромно значение и за Топ 4.


"Все още искам да играя футбол през цялото време," признава Маркъс в обширно интервю за The Telegraph.


"100% се виждам като уличен футболист. Като дете играехме на всяко възможно място. Ако можех, щях да го правя и сега, но е малко сложно..."


Пътят на Рашфорд е подобен на този на Уейн Рууни, но досега младокът не е искал съвети за това как да се справя със славата. "Не се е налагало, но ако той смяташе, че не се справям, със сигурност щеше да ми каже нещо," убеден е тийнейджърът.


Маркъс признава, че групата от хора около него е много малка, не създава нови приятелства, а тези, които има са вече на повече от 10 години.


Той играе все още с изцяло черни бутонки, без блясък, и споделя, че е наясно с бизнеса, който налага моделите на големите звезди, но ако зависи от него, ще остане с черното завинаги.


Начинът, по който говори той за Златан е възхитителен:


"Влиянието му, особено върху младите играчи, е фантастично. Той иска да остане в играта, защото прави всички нас по-добри. Вече виждам нещата по съвсем различен начин. Виждам неща, които преди година ми изглеждаха неестествени. Не се чувствам некомфортно по крилото. За мен това е голямо развитие. Мисля, че следващия сезон ще се доказвам в още повече различни ситуации."


"Сега нападателите са много по-различни от преди. На първо четене се сещам за много малко чисти 9-ки. Искат се различни качества," продължава зряло Рашфорд.


"Тепърва ще видите какво съм научил от Ибрахимович, опитът с него е незаменим," заключи той.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация