Седемте футболисти, вкарали 500 или повече гола за един клуб

17:16
Седемте футболисти, вкарали 500 или повече гола за един клуб

В неделя вечерта Лионел Меси не само, че реализира победно попадение в последната секунда на "Ел Класико" срещу Реал Мадрид, но и влезе в престижната компания на футболстите, успели да вкарат 500 или повече гола с фланелката на само един отбор.


Ето кои са те:


7. Лионел Меси, голове: 500, отбор: Барселона

 


Със сигурност аржентинецът ще продължи да бележи още дълго време, едва ли има какво да го спре. Трудно и ще се намери някой, който да успее да накара Меси да напусне "Камп Ноу". Човекът, който пет пъти до момента спечели "Златната топка", счупи толкова много рекорди, а е само на 29 години! Много е вероятно в края на кариерата си, статистически Лео да бъде просто недостижим за другите.

 

6. Уве Зеелер, голове: 507, отбор: Хамбургер

 


До края на сезона е много възможно Меси да измести Зеелер от тази позиция, но това по никакъв начин няма да намали от брилянтността на бившия национал на ФРГ. Уве е легенда в пълния смисъл на думата. Кариерата му се развива в две десетилетия. По това време той не спира да бележи за родния си клуб Хамбургер. Интересен факт е, че баща му също е носил екипа на този отбор. Това се казва лоялност, а?


5. Джими МакГрори, голове: 522, отбор: Селтик

 


Връщаме се към доста далечната епоха на 20-те години на миналия век. Там намираше шотландския Меси - Джими МакГрори. Той все още държи британския рекорд за най-много голове, вкарани в елитната дивизия, рекорда за най-много отбелязани хеттрика и за най-много реализирани попадения в един мач. Дребничкият нападател е наричан "Човешкото Торпедо". МакГрори остава най-великият нападател в историята на Селтик.


4.Йосеф Бицан, голове: 534, отбор: Славия Прага

 


Оставаме в началото на 20-век. Йосеф Бицан играе за няколко клуба в периода преди и след Първата световна война. След като се присъединява към Славия Прага, Бицан става истинска машина за голове. За 11 години той вкарва 534 попадения с екипа на този клуб. Някои специалисти считат Бицан за най-резултатния футболист в историята. Интересен факт е, че бързакът е бил национал на две държави - Австрия и Чехословакия.


3.Фернандо Пейротео, голове: 544, отбор: Спортинг Лисабон

 


През 30-те години на миналия век на световната футболна сцена блестят множество качествени голови машини. В Португалия са благословени да притежават Фернандо Пейротео. Той е роден в португалската колония Ангола. Нападателят прекарва 12 години в Спортинг Лисабон, печели шест пъти "Златната обувка" и извежда отбора до пет шампионски титли. Впечатляващо е, че Пейротео забива 544 гола в...334 мача! Звучи невероятно, а?

 

2.Герд Мюлер, голове: 566, отбор: Байерн Мюнхен

 


"Дер Бомбер" просто обожаваше да бележи! Запомнен от мнозина с невероятните си изяви за националния отбор на ФРГ, Мюлер прави не по-малко впечатление, късайки мрежите на всички съперници, които по това време се изправят срещу неговия Байерн Мюнхен. По времето на Мюлер баварците печелят КЕШ три поредни пъти. Неизброим остава броят на рекордите в Бундеслигата, които "Дер Бомбер" успява да счупи.

 

1.Пеле, голове: 643, отбор: Сантос

 


Ще бъде трудно, но е и невъзможно за Меси да измести Пеле от първото място в тази класация. Но дали Лео ще успее да седне на футболния трон, на който стои все още Краля? Може би, ако Аржентина спечели Мондиал 2018, това ще бъде реална перспектива.

 

Най-великите моменти в кариерата на Пеле, безспорно са триумфите на световни първенства, но това не оставя на заден план чудесата, които той прави с екипа на родния Сантос. Един от многото феноменални мигове в кариерата на Пеле е спечелването на първата му "Златна обувка". В онзи момент бразилецът е на...16 години!

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IvailoIlkov
26.04.2017 00:22

Забелязвате ли,че повечето снимки са черно-бели?!Това говори достатъчно за постижението на Меси!

Omen
25.04.2017 23:02

Уникален,ще задмине Мюлер ,дори и Пеле,гаранция.

danialves2
25.04.2017 23:47

Колкото и да ми се иска това да се случи, вероятността да вкара още 143 в официални мачове за Барса не е особено голяма. Постиженията му дотук са повече от впечатляващи, а и всички знаем при какви обстоятелства е вкарал огромна част от своите голове Пеле.