Ливърпул надви Уест Броми Албиън (снимки и видео)

17:40
Ливърпул надви Уест Броми Албиън (снимки и видео)

Ливърпул победи Уест Бромич Албиън с 1:0 на стадион "Дъ Хоутърнс" в среща от 33-я кръг на английската Висша лига.


Главен съдия на двубоя бе Джонатан Мос.


Единственият гол в мача бе дело на Роберто Фирмино в даденото от рефера продължение на редовното време на първата час. Нападателят се измъкна зад гърба на защитата и с глава матира Бен Фостър след центриране от фаул на Милнър и асистенция на Лукас Лейва, който с глава насочи топката към Фирмино.


Този гол бе апотеозът на скучно и равностойно първо полувреме.


През втората част "дроздовете" направиха опит да измъкнат точка, но защитата на "червените" устоя на натиска.


В самия края на двубоя вратарят Фостър на няколко пъти се включи в атака, но вместо да отбележи, той за малко не стана причина за втори гол във вратата си.


На два пъти футболистите на Ливърпул получиха шанс да се възползват от опразнената врата, но нито Морено, нито Вайнълдум успяха да се разпишат.


Въпреки това обаче, гостите взеха много ценни три точки в битката си за топ 4. Те събраха 66 точки в актива си и заемат третото място. Уест Бромич пък е на осма позиция с 44 пункта.

 

УЕСТ БРОМИЧ АЛБИЪН - ЛИВЪРПУЛ 0:1

 

0:1 Фирмино (45)

 

Състави:

 

Уест Бромич Албиън: Фостър, Доусън, Макоули, Еванс, Брънт, Флетчър, Якоб (64-МакКлейн), Ливърмор, Филипс, Шадли (61-Морисън), Робсън-Кану (60-Рондон)
Мениджър: Тони Пулис


Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Матип, Лукаш Лейва, Милнър, Джан, Вайналдум, Коутиньо (90-Морено), Фирмино, Ориги (81-Стъридж)
Мениджър: Юрген Клоп

 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация