Шевченко дебютира за Динамо срещу Велизар утре

09:17
Шевченко дебютира за Динамо срещу Велизар утре
Ако трябва да използваме едно добре познато журналистическо клише от златния фонд на социализма, за да опишем завръщането на Андрий Шевченко в Динамо Киев, то може би трябва да започнем със следните думи:

"Залата се оказа малка, за да събере всички желаещи да присъстват на пресконференцията по представянето на футболиста!".

Нападателят подписа с Милан преди 10 години и предизвика истински фурор с фланелката на "росонерите". Трансферът му в Челси обаче бе разочароващ, а кариерата на голмайстора тръгна надолу.

В крайна сметка Шева се завърна в бившия си тим и по всяка вероятност ще дебютира още утре, в мача срещу Металург Донецк на Велизар Димитров.

"Много хора спомогнаха за това Андрий днес да е сред нас. Ние си върнахме не просто един футболист, а символ на клуба. Шевченко е направил за Динамо повече от всички политици. Подписахме за 2+1 години. Благодаря и на собственика на Челси Роман Абрамович, който можеше да пусне Шева и в друг отбор", заяви президентът на Динамо Игор Суркис.

"Изключително съм радостен, че футболист и човек като Шевченко вече е част от нашия отбор. Присъствието му ще е от огромна поза за младите. Кой ще е капитан? Имаме си такъв в лицето на Милевски. Но неформалният лидер безспорно ще е Шева. Заповядайте утре и ще го видите в игра", каза треньорът на гранда от Киев Валери Газаев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация