Официално: Милан вече има нови собственици

19:33
Официално: Милан вече има нови собственици

Дългогодишният собственик на Милан Силвио Берлускони окончателно се оттегли от клуба, след 31 години начело на "росонерите", след като финализира сделката за прехвърляне на акциите на китайския консорциум Сунин Комерс Груп (SCG).

Сумата, за която китайският гигант купува Милан, е 740 милиона евро. В официално изявление този следобед бившият премиер на Италия потвърди, че е продал всички си 99.93 процента от акциите на клуба на SCG. Берлускони се съгласи да продаде Милан още миналия август, но сделката срещна правни трудности и бе финализирана едва днес.

80-годишният медиен магнат ръководи Милан повече от три десетилетия в един от най-успешните периоди за "росонерите". От 1986 година насам миланският гранд спечели впечатляващите 29 трофея, включително 5 пъти Шампионската лига/КЕШ. "Разделям се с тъга с клуба. Никога няма да забравя емоциите, които изживях", сподели в кратко изявление Берлускони.

По този начин, само след два дни ще се състои първото "китайско" дерби на Милано, след като вече и двата гранда от северния град са собственост на китайци. Интер и Милан се изправят един срещу друг в събота от 13:30 часа българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
13.04.2017 21:54

Един гранд умря. Предполагам на фланелките им ще пише "Made in China"...