Борусия Дортмунд одруса здраво Обамеянг

17:48
Борусия Дортмунд одруса здраво Обамеянг

Нападателят на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг бе глобен с 50 хил. евро от клуба. Причината е гафа с маската, която той си сложи след гола във вратата на Шалке 04 преди седмица. Тогава габонският национал извади рекламна маска на Nike, част от PR кампания. Това обаче нямаше как да бъде подминато от ръководните фактори на Борусия заради факта, че официален спонсор на екипировката е Puma. 

След срещата Обамеянг бе сериозно скастрен от директорите, а капитанът Марсел Шмелцер го нарече идиот. Изглежда обаче той не си е взел поука, след като в четвъртък вечерта брат му Вили пусна снимка в своя профил в Инстаграм нахлузил въпросната маска, а до него позира и Обамеянг. Не е ясно дали фотосът е правен преди мача с Шалке, но впоследствие бе изтрит. 

По-рано през този сезон треньорът Томас Тухел извади габонския голаджия от състава на Дортмунд за мача срещу Спортинг Лисабон в групите на Шампионската лига заради неспазване на вътрешния правилник. Впоследствие се оказа, че Обамеянг и негови приятели са пътували с частен самолет до Милано без разрешението на клуба, а футболистът е закъснял с прибирането си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация