Нова пестелива победа за Сити срещу закъсалия Портсмут

17:23
Нова пестелива победа за Сити срещу закъсалия Портсмут
Манчестър Сити победи като гост Портсмут с 1:0 в мач от 4-я кръг на Висшата лига. Емануел Адебайор в 30-а минута бе автор на единственото попадение в срещата, което закотви домакините на дъното във временното класиране.

В началните минути на срещата се видя, че новопривлечените централни бранители на "гражданите" Коло Туре и Джолиън Лескът все още не се се сработили добре. Шей Гивън също на два пъти се намеси несигурно.

След това обаче Сити постепенно наложиха своя стил и на два пъти Карлос Тевес пробва да отбележи. Първият му изстрел от пряк свободен удар мина встрани, а след това шутът му бе спасен от вратаря на Помпи.

В 30-а минута обаче нямаше кой да спре Емануел Адебайор, който с глава след корнер откри в полза на гостите. Десет минути по-късно тимът на Марк Хюз отбеляза и втори гол, но попадението бе отменено заради засада.

В началото на второто полувреме Адебайор се измъкна добре между двама защитници и от малък ъгъл стреля, но стражът на Портсмут спаси. Въпреки негативния резултат, домакините се представяха добре, но не успяваха да стигнат до чисти голови ситуации.

В 77-а минута обаче Джон Утака с хубав фалцов удар опита да преодолее Гивън, но топката мина малко встрани. Пет по-късно Нико Кранчар от удобна позиция би много неточно. В 88-а Дейвид Нюджънт пропусна ново много изгодно положение.

В крайна сметка Сити успя да удържи третата си поредна победа от началото на сезона, а за Портсмут загубата е четвърта поредна за новата кампания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

realsamomanutd
31.08.2009 23:59

абе има значение ше ви видим колко центъра ше бележите *joking*

Cris_7
30.08.2009 22:43

Да бе няма значение.. Ще видите сега ! Ман Ютд - Сити 2:0 *wink*

Yang_G
30.08.2009 21:16

Иска ти се ! Помниш ли дербито на Ийстландс през 2004 ? *wink*

don_diego_89
30.08.2009 21:08

Yang_G, ще отбележите три или четири ЦЕНТАРА в дербито на Манчестър *wink*

Yang_G
30.08.2009 20:31

Не ми харесва как играем ! Трява да започнем да бележим поне по 2 гола, защото не може всеки мач да стоим в напрежение да не би да ни изравнят всеки момент ! *wink*