Литекс отстрани Черно море след дузпи (видео)

20:27
Литекс отстрани Черно море след дузпи (видео)

Отборът на Литекс продължи със сензационното си представяне за Купата на България, след като победи Черно море с 6:4 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) в мач от 1/4-финалите на надпреварата.

На Градския стадион в Ловеч оранжевите започнаха добре двубоя и поведоха в резултата в 22-та минута, когато Методи Костов реализира дузпа. Моряците бързо се върнаха в мача и изравниха чрез Михаил Венков в 34-та минута. До края на срещата гостите имаха преимущество, но не успяха да го материализират и редовното време завърши при равенство 1:1.

В продълженията също не паднаха повече голове и се стигна до изпълнение на дузпи. При тях възпитаниците на Живко Желев бяха безгрешни, докато Венков от състава на Черно море не уцели вратата и пропускът му се оказа фатален.

В крайна сметка Литекс отстрани трети именит съперник в Купата, след като в предишните кръгове преодоля Славия и Локомотив София, и се класира за полуфиналите. Сред най-добрите 4 вече е и Ботев Пловдив, който вчера победи Пирин с 1:0, а в другите два ¼-финала един срещу друг се изправят Локомотив Пловдив – Лудогорец и Верея – Дунав.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация