Хидинк: Отказах предложението на Лестър

12:47
Хидинк: Отказах предложението на Лестър

Холандският треньор Гуус Хидинк призна, че е отказал да води шампиона на Англия – Лестър. В края на февруари ръководството на „лисиците” уволни Клаудио Раниери, а впоследствие тимът бе поет от неговия помощник Крейг Шекспир. Преди обаче да поверят поста на него от „Кинг Пауър Стейдъм” са се обърнали именно към 70-годишния Хидинк с идеята той да довърши сезона начело. Пред Sunday Times обаче опитният специалист разкри, че е отхвърлил предложението на клубното ръководство.

„Ако трябва да съм напълно честен – не говорих директно с хора от Лестър. Но сте наясно как се случват тези неща. Получих по-скоро индиректна оферта, на която отговорих с „не”. Според мен ако си решил да уволниш Раниери, по-добре заложи на неговия асистент. Казах им, че Шекспир познава отбора и играчите и е по-добре да заложат на него. За радост се оказах прав”, заяви Хидинк.

Откакто пое Лестър Крей Шекспир постигна пет поредни победи – четири в първенството и една в Шампионската лига. Първата от тях дойде още при дебюта му – с 3:1 у дома срещу Ливърпул. 

„Отборът на Ливърпул дори не разбра какво им се случи. В първите 20 минути – 2:0. И само пет дни по-късно Лестър спечели при гостуването на Хъл. Така проблемът с оцеляването в лигата беше решен след пет дни”, допълни още Хидинк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация