90% шанс Мертенс да подпише с Юнайтед

14:30
90% шанс Мертенс да подпише с Юнайтед

Топреализаторът на Наполи Дрис Мертенс преговаря за трансфер в посока Манчестър Юнайтед, твърдят медиите в Италия.

 

Белгиецът така и не може да постигне споразумение за нов договор с настоящия си клуб. Неговият контракт изтича през 2018 година и шефовете на неаполитанците са му предложили да преподпише, като получи двойно увеличение на заплатата, която да нарасне до 3 милиона евро на година. Това предложение обаче явно не е впечатлило играча, който вече се оглежда за други варианти за продължаване на кариерата си.


Според "Медиасет" и Ла Република", Мертенс вече води телефонни разговори с представители на Манчестър Юнайтед. "Медиасет" дори твърди, че вероятността да се стигне до подобен трансфер е между 80-90%.


Мертенс навършва 30 години през май и по всичко личи, че това ще е последният му шанс да направи голям трансфер. Освен това от "Олд Трафорд" са му предложили и доста по-примамлива оферта във финансово отношение, като се очаква там той да получава по 4,7 милиона на сезон.


Заради контузията на Аркадиуш Милик, Маурицио Сари се принуди да преквалифицира Мертенс от крило във фалшива деветка.

 

Белгийският национал се представя страхотно в новата си роля и има 25 гола и 11 асистенции в 36 изиграни мача във всички турнири.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари