Най-известните прякори в НБА

19:19
Най-известните прякори в НБА

Въздушния, Черната мамба, Меджик - само част от най-популярните прякори на едни от най-великите и колоритни играчи в НБА. Всеки уважаващ себе си фен на баскетбола ги е чувал и знае на кого принадлежат. В следващите няколко седмици обаче ще се върнем назад във времето и ще ви разкажем историята, която седи зад тях.  

Глен Дейвис - Голямото бебе

На 9-годишна възраст бившият играч на Бостън Селтикс тежи цели 73 кг при височина 1,68 м! Заради внушителните му габаритите треньорите решават да го преместят в по-горна възрастова група. Там Дейвис често ставал обект на подигравки и подмятания от страна на съотборниците му, които не рядко успявали да го разплачат. Центърт не пропускал да ревне и на паркета по време на игра, провокиран от спорни или грешни съдийски отсъждания. Един ден на треньора му всичките тези сълзи му дошли в повече и пред целия отбор заявил:

Спри да плачеш, голямо бебе такова!

От тогава до ден днешен Глен е познат като Голямото бебе, а сълзите му не спират да текат, дори и когато вече е професионалист. През 2008 г. камерите, предаващи мача на Селтикс срещу Портланд, улавят Дейвис да плаче, малко след като Кевин Гарнет се развиква по него и съотборниците му.

Кевин Гарнет - Големия билет

В началото на кариерата си Кей Джи играе за Минесота Тимбъруулвс, които по това време са меко казано трагични. Това обаче не пречи на Гарнет да разкрива огромния си потенциал и да прави шоу за феновете. Именно те му дават прозвището Големия билет, защото единствено той ги кара с играта си да пълнят "Таргет Център", въпреки слабия период на "вълците".    

Ървин Джонсън-младши - Меджик

Когато е едва на 15 години в мач на училището му Everett High School, Джонсън избухва с чудовищен трипъл-дабъл (36 точки, 16 борби и 16 асистенции). Местен спортен коментатор, гледал мача, възкликва, че това момче е просто магьосник. Останалото е история!  

Коби Брайънт - Черната мамба

Един от най-великите за всички времена сам си дава прякора, с който става известен пред света. В свое интервю пред ЛА Таймс Коби заявява:

Черната мамба може да удари с 99 % точност при максимална скорост. Това е прецизността, която искам да имам аз на паркета.  

Майкъл Джордан - Капитан Марвъл/Въздушния

От всички прякори на Джордан този е най-малко известният. Той му е даден в първата му година като професионалист от коментатора на Чикаго Булс Джони Кър. Прозвището Капитан Марвъл така и не се налага, като мнозина го определят за комично предвид класата на Майкъл Джордан. 

Малко след това обаче нещата си идват на мястото и Майкъл става Въздушния заради високия си отскок и зверските забивки.  

Очаквайте следващата седмица част II.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tesla
19.03.2017 14:31

Леброн Джеймс - Крал Джеймс, Алън Айверсън - Отговорът, Пол Пиърс - Истината, Винс Картър - Полу-човек, Полу-страхотен, Карл Малоун - Пощальона

mancityyy
19.03.2017 13:40

Напишете и за новия прякор на Дюрант. Къпкейк :)

ImperatorBojiGol
18.03.2017 19:50

Шакил О'Нийл сигурно има над 20 прякора. За неговите отделна статия ще трябва :D