Ливърпул подчини Бърнли след обрат

20:05
Ливърпул подчини Бърнли след обрат

Ливърпул победи Бърнли на стадион "Анфийлд" в среща от 28-я кръг на английската Висша лига.


Главен арбитър на срещата бе Крейг Поусън.


Срещата започна по доста шокиращ начин за домакините и още в 7-ата минутаа Барнс откри резултата в полза на гостуващия тим. Лоутън го намери с феноменален пас непокрит на далечната греда и за голмайстора не остана нищо друго освен да чукне топката в опразнения ъгъл и да даде аванс на тима си в резултата.


Няколко минути след това Ориги имаше шанс да изравни. Той бе на заднача греда при едно подаване на Мане, но сантиметру не му достигнаха да засече кълбото и да го вкара във вратата.


През следващите минути играта на домакините изобщо не се получаваше, а Барнс стигна до още един голов шанс за Бърнли. В 22-ата минута той отправи страхотен удар, който премина встрани вратата.


Домакините се опитваха да поемат контрола над противника си през следващите минути и да стигнат до изравнителен гол, но замисълът им не се получаваше изобщо.


В 42-ата минута Ориги бе близо до това да засече едно хубаво центриране на далечната греда, но в крайна сметка не успя да срещне топката.


В продължението на първото полувреме Вайналдум вкара изравнителен гол с тупалка от точката за изпълнение на дузпата.


Второто полувреме започна с добро темпо, но през първите минути от него все пак не се стигна до кой знае какви интересни ситуации.


В 60-ата минута Джан направи обрата в срещата пълен, след като с прекрасен удар извън наказателното поле препарира противниковия страж и даде аванс на тима си.


Малко след това Клаван се намеси решаващо след опит на Барнс да изравни и в крайна сметка предотврати сериозна опасност.


Темпото на игра през следващите минути драстично поспадна и интересни ситуации пред двете врати така и нямаше.


Малко преди края Мане имаше страхотен шанс да убие напълно интригата, но ударът му не бе от най-прецизните, а в 92-ата минута Лоутън можеше да изравни, но прати топката над вратата.

 

След днешната среща мърсисайдци събраха 55 точки в актива си. Те заемат четвъртото място във временното класиране, като изостават с 11 точки от лидера Челси.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kireto1232
13.03.2017 12:01

На мен ми хареса този мач ,не играхме добре но победихме имаме повече нужда от такива победи ,показахме характер и накрая успешно затворихме мача *wink*