Челси се справи и с Бърнли, вече е с четири от четири

16:41
Челси се справи и с Бърнли, вече е с четири от четири
Челси победи Бърнли у дома с 3:0 в мач от 4-я кръг на английската висша лига.

Въпреки категоричния резултат, двубоят не бе лек за "сините" през първото полувреме. Срещата много приличаше на сблъсъка между тима на Карло Анчелоти и Хъл Сити от 1-я кръг на кампанията. Тогава, както и сега, Челси атакуваше, но гостите се бранеха добре.

Бърнли обаче, за разлика от "тигрите", не успя да поведе на "Стамфорд Бридж", въпреки че имаше страхотна възможност да го направи. В началото на мача след грешка в защитата на "сините" футболист на "винено червените" не успя да вкара сам срещу вратаря на домакините.

Постепенно Челси зателна обръча пред вратата на новака във Висшата лига, но голът на спокойствието падна едва в 45-а минута, когато точен бе Никола Анелка.

В началото на второто полувреме надеждите на гостите, че могат да си тръгнат поне с точка от Лондон бързо бяха попарени.

Първо Михаел Балак в 47-а минута покачи на 2:0 след центриране на Франк Лампард отляво, а след това в 52-а и Ашли Коул вкара страхотен гол, като пасът пак бе на Лампард. До края Челси имаха още няколко добри възможности за ново попадение, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Juventus_tifoz
29.08.2009 21:16

Бърнли победиха Юнайтед, но днес явно подцениха съперника и затова паднаха *joking*

Ma3oXucT
29.08.2009 20:09

Като стане 38 от 38 печелим титлата *joking*

Barca_fen112
29.08.2009 17:23

bianconer85 научи една нова дума ХЕЙТЪР и я употреби в 3 изречения 20 пъти *joking* .А иначе както казах преди сезона Челси ще са си главния предендент за лигата а след 2 часа ще разберем дали Ман ще имат сили за борба или Арсенал ще докажат ,че не са за отписване *wink*

Angel_Dust
29.08.2009 16:53

"Челси е с четири от ЧЕРИТИ"???
Това някаква игра на думи ли е?

bianconer85
29.08.2009 16:51

Само да попитам всички хейтъри, Челси днес пак ли не игра красиво? Или също като предишните мачове противниците бяха тотално надиграни и през големи части от мача не напускаха собствената си половина. Естествено че Бърнли, Хъл и Съндърланд не са мерило за големите отбори, но просто ми е интересно какво ще кажат след тоя мач хейтърите - може би както беше писано в статия за британското списание 4-4-2, отнасяща се за широкоразпространените заблуди, дори Челси да отбележи 200 гола, много "компетентни" хора ще заявят че победите на Челси са триумф на грозния футбол.