Ман Сити на 1/2-финал за ФА Къп след успех над Мидълзбро (видео)

16:52
Ман Сити на 1/2-финал за ФА Къп след успех над Мидълзбро (видео)

Манчестър Сити се класира без особени затруднения за полуфиналите на турнира ФА Къп, след като спечели с 2:0 визитата си на Мидълзбро

 

Гостите владееха инициативата през по-голямата част от двубоя и си заслужиха участието в следващата фаза. Те откриха резултата още в третата минута, когато домакините оставиха трима граждани в положение на засада, ала топката бе насочена към навлизащия от дълбочина Пабло Сабалета. Той овладя и подаде към триото пред вратарското поле, където Рахим Стърлинг се размина, но после Давид Силва отблизо даде аванс на своите. 

 

Постепенно Мидълзбро изравни играта, но до почивката нови попадения не паднаха. Веднага след нея обаче небесносините имаха още две възможности за гол. Първо удар на Силва бе спасен, а после такъв на Агуеро срещна гредата. 

 

Брад Гузан блесна с още две ключови намеси малко след изтичането на първия игрови час, една от които след чудесен удар на Лирой Сане. Последният бе в основната на втория гол за Сити, дошъл малко по-късно.

 

В 67-ата минута лятната покупка на Пеп Гуардиола направи двойно подаване с Гаел Клиши и достави чудесно центриране към пеналта, където Серхио Агуеро засече от движение и прати топката в мрежата. Така аржентинският нападател вкара своя шести гол в пет мача и показа недвусмислено, че има място в Манчестър Сити.

 

Малко преди края Фабио да Силва от домакините стреля с глава и преодоля вратаря, но Джон Стоунс изчисти от голлинията. В крайна сметка гражданите продължават напред и вече мислят за визитата си на Монако в 1/8-финалите на Шампионската лига тази сряда. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur2018
11.03.2017 22:10

Тази година определено си е класическо изпълнение на ФА Къп. На полуфиналите само топ-отбори. Надявам се и ние да се намърдаме на полуфиналите.

Ordinary
11.03.2017 20:07

Очакват се интересни дербита на 1/2 финалите.

Ordinary
11.03.2017 22:25

Няма шанс. Полуфиналите са Челси - Арсенал и Сити - Тотнъм.

CFC_H_A_Z_A_R_D
11.03.2017 21:55

Май на там ще отидат нещата обаче всичко зависи от нас в други ден,дано победим Юнайтед и дай боже стигнем финал и да играем с някой измежду другите два лондонски колоса Арсенал или Тотнъм.

k0stadinov
11.03.2017 21:43

Полуфиналите са следните: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити Тотнъм - Арсенал