Юве разплака Милан с дузпа в последната секунда (видео)

23:33
Юве разплака Милан с дузпа в последната секунда (видео)

Ювентус победи Милан с 2:1 на " Ювентус стейдиъм" в супердербито от 28-я кръг на италианската Серия А.


Главен арбитър на двубоя бе Давиде Маса.

 

Началните минути се оказаха проблематични за гостите. Джиджо Донарума направи блестящо спасяване в третата минута. Даниел Алвеш центрира отдясно и намери Марко Пяца в наказателното поле. Хърватинът отправи премерен удар по земя, насочвайки топката в долния десен ъгъл, но стражът на Милан отрази удара. Сами Кедира стигна първи до избитата топка и стреля, но кълбото профуча над гредата.


Пет минути по-късно Пяца и Дибала комбинираха помежду си пред пеналта на гостите. Аржентинецът нахлу в наказателното поле и бе спънат от Сапата. Кълбото стигна в краката на Марко Пяца, който отправи параболичен удар по земя, но мерникът му изневери и кълбото профуча на сантиметри от левия страничен стълб на Донарума.


Секунди по-късно стражът на Милан спаси удар от воле на Пауло Дибала, който бе най-активният футболист на Юве в началото на срещата.

 

"Старата госпожа" продължи да доминира и да създава работа за Донарума. Гонсало Игуаин попадна под светлината на прожекторите в 23-та минута. Аржентинският нападател бе потърсен с дълго подаване от защитата. Игуаин елегантно овладя около дъгата, след което си освободи позиция за стрелба и плътен шут насочи топката към долния ляв ъгъл, но Донарума за пореден път не трепна.

 

Малко преди да изтече първият половин час от старта на двубоя, Дибала намери Алвеш на границата на пеналта, а бразилецът с едно докосване центрира към точката на дузпата. Там Мехди Бенатия бе оставен непокрит от бранителите на Милан. Защитникът спокойно си овладя на гърди, след което от упор разстреля Донарума. От Милан настояваха за засада, но на повторенията се видя, че Бенатия е бил на една линия с последния от защитата на гостите. Юве поведе.

 

Три минути преди почивката Милан изравни при първата си опасна атака в мача. Делофеу проби по левия фланг, преодоля Бардзали, след което изведе Карлос Бака зад гърба на черно-бялата отбрана. Колумбийският стрелец се озова на позиция "очи в очи" с Буфон и прати топката в мрежата.

 

В 49-та минута Сапата спъна Пяца около дъгата. Реферът отсъди фаул в полза на Юве. Пянич изпълни прекия свободен удар, стреляйки над стената, към долния десен ъгъл, но Донарума спаси.

 

Две минути по-късно Марко Пяца нахлу в наказателното поле на Милан, финтира защитник, след което с подаване по земя към малкия пеналт намери Кедира.  Той преодоля Донарума, но защитник на гостите изчисти от голлинията.

 

В 58-та минута Дибала центрира от фаул, а защитата на Милан не се ориентира добре в ситуацията. Вместо да изчисти, Де Шилио с глава изведе Пяца на чиста стрелкова позиция. Хърватинът шутира по диагонала, но не уцели вратата. Секунди по-късно напречната греда спаси Милан след изстрел на Пянич от далечна дистанция.

 

Две страхотни спасявания направи Донарума в 73-та минута. Дибала с пас в коридор намери Кедира на чиста позиция в пеналта. Последва топовен изстрел, отразен от вратаря на Милан. След това Игуаин опита да реализира със странична ножица, но бе спрян от перфектния днес Донарума.

 

Четири минути по-късно Сами Кедира буквално изведе Делофуе сам срещу Буфон. Капитанът на Юве излезе и съумя да поправи грешката на своя съотборник.

 

Давиде Маса даде четири минути продължение на редовното време. Във втората от тях Хосе Соса получи втори жълт картон и бе изгонен. В заключителните секунди Бонучи центрира в наказателното поле, а Игуаин стреля със странична ножица покрай вратата. Реферът пусна още една атака на Юве. Лихщайнер центрира, Топката се удари в ръката на Де Шилио, а реферът до аутлинията алармира за нарушение. Давиде Маса посочи бялата точка. Пауло Дибала пое отговорността да бие дузпата и я реализира. Юве извоюва 31-ва поредна домакинска победа в Калчото.


Състави:


Ювентус: Буфон, Асамоа, Бардзали, Бонучи, Бенатия, Пянич, Кедира, Пяца, Дани Алвеш, Дибала, Игуаин


Милан: Донарума, Палета, Сапата, Де Шилио, Романьоли, Соса, Бертолачи, Пашалич, Делофеу, Окампос, Бака

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

POTO
11.03.2017 15:19

До коментар [@comment 1956635] от [@user bobolino]:

Абе дървен философ, не може ли да приемеш, че съдията пусна положението с Делофеу за да се поправи за грешката, която направи при ситуацията с Дибала, а Бака не беше ли в засада при гола, да с 10 см.но беше. Ювентус ги надигра по всички показатели и това е. За мен дузпа имаше и победиха заслужено

bobolino
11.03.2017 15:29

Ей малкия първо като си напraви преди 30 минути регистрация поне си сложи снимка.Второ играчите на Ювентус падаха за дузпи този мач поне 12 пъти.Доколкото си спомням вашите също имаха игра с ръка в полето ,но за нас пак няма дузпа.И не на последно място иди при майка ти да те накърми.

NoDiggity
11.03.2017 13:00

Дузпата е меко казана смешна. Не съм за нито един от 2та отбора, просто споделям мнение. Трябва час по-скоро да вкарат видео системи и обжалвания, иначе футбола си заминава като игра.. Съдиите съсипват 50% от мачовете.

Vidich
11.03.2017 12:36

футбола е несправедлива игра...трябва да има видеоповториение за всички спорни ситуации....дуспата бе много фалшива...ония ден подкрепях Барса,но не исках да се класират с такива грозни дуспи....несправедливо е постоянно и за това трябва видеоповторения за всичко дори това да коства много на самата игра!!!!!

Teemo
11.03.2017 12:59

Винаги може да се намери начин за манипулация на видеоповторенията с наличието на толкова напреднали технологии. Също така съдията, който ще взима решение в следствие на видеоповторение в повечето случаи би подкрепил своите колеги на терена или неговото разбиране и виждане за някоя спорна ситуация да не съвпада с нашите. И с видеоповторенията ще се намери начин да се помага на отборите-любимци. *cool*

Vidich
11.03.2017 12:31

най-съдийския отбор в Италия....ако резултата не е добре за Старата госпожичка то непременно се прави всичко възможно те да отбележат гол.....и това най-често е или измислена от косматия гъссс на съдията дуспа или засада

javorrrrr
11.03.2017 11:10

е нема такава аванта - Юве - съдийския отбор на Италия*referee*

aa4opz
11.03.2017 06:42

много хора ги боли че милан падна ...гледам и тук пишат ли пишат глупости ... колеги ...........разберете един път завинаги ................съдията винаги ама Винаги подкрепя големият отбор ..видяхме какво стана и с барса онзи ден и сега с старата госпожа ..............ама нали видяхте как игра ювентус снощи ..като ужилени ...а милан единстеният креативен играч разтегна ............за карлос бака говоря ..жалко ...нелепа контузия ...важното е че ювентус би ---и титлата е на 1 ръка разтояние ...съжалявам за всички миланисти ...но понякога живота има нездраво чубство за хумор ..

ponchini
11.03.2017 14:42

Че той Милан е по-голям отбор от Ювентус. Не знам какво искаше да кажеш с това. Може би ,че последните години са по-силни - това да.

Hitchhiker1902
11.03.2017 00:35

До коментар [@comment 1956567] от [@user bobolino]:

Прав си, измислена дузпа. Де Шилио я измисли. Съдията само отчете протегнатата му ръка...
Иначе - добър мач на Милан, принудиха Юве да бърка доста, при повече шанс, можеха дори да бият. Торинци играха доста разсеяно, май вече броят скудетото за спечелено.
Не бях гледал досега цял мач на Донарума... уникален е тоя младеж, никога не съм виждал 18-годишен да е такъв звяр в рамката. Дано продължи така с развитието, може да стане велик вратар.
Между другото... да не са му объркали акта за разждане? На 18 години, с такава физика... С какво го хранят, бе???

Barca_Kahn
11.03.2017 01:26

Той вече е в топ 3 поне за мен, защото докато на вратари като Нойер и Буфон им се налага да правят по 1 спасяване на 2 мача, то на Донарума всеки мач му парят ръкавиците. Няма мач в който да не е направил поне едно уникално спасяване. Не казвам, че е по-добър от Нойер и Буфон, но има в пъти повече работа от тях и си я върши блестящо.

GarethBale3
11.03.2017 00:47

Донарума ще в топ 3 на най-добрите вратари до 2-3 години, много е стабилен под рамката и е наследник на Буфон на вратата в националния.

bobolino
10.03.2017 23:57

Най-големите извращения и гаври във футбола са в Италия и те са дело на Ювентус.Копуват си мачовете,титлите и нагласят цялото първенство.Затова сега Италянското първенство е едно от най-слабите в Европа.

bobolino
10.03.2017 23:44

Що не вземете една европейска купа бе селяци..Щото там не ви свирят Италианските продажни съдии а

bobolino
10.03.2017 22:38

Много динамично 1-во полувреме.Дано и 2-то полувреме да ни предложат такава игра.

El_Fenomeno_9
10.03.2017 21:22

Доста офанзивна изглежда 11торката на Милан, което моооже би предполага зрелищен мач, от друга страна домакините изглеждат малко по-сдържани, защото когато Куадрадо и Сандро не са в игра, реално сега ще са с петима защитници и губят много от остротата си в атака