Морозс: Динамо са полицаи, също като Левски

13:01
Морозс: Динамо са полицаи, също като Левски
Латвийският халф на ЦСКА Викторс Морозс изля душата си пред руските медии след победата над Динамо Москва. "Победата постигнахме много тежко. Раздадохме се на терена на сто процента, показахме безумно себераздаване и в много епизоди извадихме голям късмет - ето това е рецептата на нашия триумф. И най-важното: вкарахме един гол повече от Динамо", каза Морозс.

- Може ли победата ви да бъде окачествена като щастливо стечение на обстоятелствата?

- Разбира се, без късмет не мина. Например съдията имаше пълно право да даде дузпа срещу нас. Не съм сигурен, че след този удар щяхме да се съвземем. От друга страна, ние още в следващата атака вкарахме гол и това в крайна сметка ни донесе успеха.

- Очакваха от вас да играете дефанзивно през целия мач, но ЦСКА на моменти атакуваше даже повече от съперника.

- Не се страхувахме от Динамо и нямахме какво да губим, затова и треньорът пусна на игрището двама нападатели. Мачът беше решаващ и бяхме длъжни да вкараме гол. Разбира се, трябваше да внимаваме за защитата, но никой не ни забрани да вкарваме.

- Софийският ЦСКА би Динамо, а Мартин Кушев вкара гол за Амкар срещу английския Фулъм. Може ли да наречем тази сряда деня на България в Русия?

- Но нали 2009 година е обявена официално за годината на България в Русия, с което ви поздравявам всички! (Смее се). Много е хубаво, когато се създават такива връзки между страните. Жалко че днес се наложи да развалим настроението на руските фенове.

- Динамо вече беше загубил два пъти от ЦСКА този сезон, но от московския. Гледахте ли тези мачове?


- Честно казано, нямахме възможност. Но да ви кажа, мачът с Динамо за нас беше много важен. Те нали също са полицаи, както големият ни съперник Левски при нас. Така че треньорът ни настрои като за истинско дерби.

- ЦСКА промени домакинствата на двата мача и игра първо у дома заради концерта на Мадона, макар че обикновено се смята, че това е неизгодно. В крайна сметка обаче това ви донесе успех.

- Да. И използвайки тази възможност, бих искал да благодаря на известната певица заради приноса й за нашия успех! (Смее се). Шегата настрана - по-добре първия мач да го бяхме играли навън, както беше предвидено. В такъв случай щяхме да сме още по-сигурни в крайния изход.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leki4kiq
29.08.2009 15:09

Adrian000 замалчи говедо тъпо вие не можете да стъпите на малкия пръст на най-великия Български отбор ЦСКА вие сте мишки които срамят името ЛЕВСКИ за това ви е сте ЛЕФСКИ а не ЛЕВСКИ защото не като играе ВЕЛИКИЯ ЦСКА в евротурнирите да си мислят че нашия отбор е слаб като виждат говедата как срамят България *stop*

Adrian000
29.08.2009 14:02

Кои са полицаи ве офицери прости? От кога сме полицаи от както ни обидиниха със Спартак или от както ни прекръстиха на Динамо и в двата случая принудително! Това целяха и комунистите по руския модел да ни искарат полицейски отбор! Левски е създаден от обикновенни граждани ,студенти и е кръстен от Боркиша малоумници вие сте армейския клуб създаден от партията! Ние сме отбора на народа ,а вие този на Армията! Така са били замислени ,когато са били създадени феновете на Левски никога не са сканирали Динамо или Витоша по трибуните винаги се е пеело САМО ЛЕВСКИ!!!