Митов задържа Сърджан Лукин на "Герена"

09:17
Митов задържа Сърджан Лукин на "Герена"

Новият треньор на Левски Николай Митов иска да задържи защитника Сърджан Лукин на "Герена". Договорът на румънеца изтича през лятото, но наставникът вече е настоял пред ръководството контрактът на румънеца да бъде удължен, информира "Тема Спорт".

 

Сърджан, който бе привлечен в началото на миналата година, бе несменяем титуляр през лятото. След това обаче той постоянно бе преследван от контузии. Заради това през есента бе на терена едва три мача. В негово отсъствие Александър Александров и Димитър Пиргов оформиха добър дует. През зимната пауза Лукин счупи костица на стъпалото и "сините" го бяха отписали. Румънецът обаче се възстанови по-бързо от очакваното. И заради лавината от травми през пролетния полусезон, той започна като титуляр в гостуването на Дунав (2:2) и срещу ЦСКА (2:1).

 

Качествата на Лукин са били оценени от Митов. Треньорът възнамерява да налага него и Давид Яблонски до края на кампанията. Със сигурност и двамата ще започнат срещу Берое, тъй като Александров и Пиргов се възстановяват от травми. Първият има проблем с глезена, а вторият с адукторите.

 

На този пост Митов разполага още и с шведа Симон Сандберг - в момента обаче и той лекува контузия на коляното. По всичко личи обаче, че през лятото сините ще пробват да се разделят с него. Александър Александров също е с изтичащ контракт и още не е подновен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация