Вердаско отстрани Монфис в Дубай

21:01
Вердаско отстрани Монфис в Дубай

Испанецът Фернандо Вердаско победи с 6-3, 7-5 Гаел Монфис от Франция на четвъртфиналите на силния тенис турнир в Дубай.

 

Френският шоумен допусна първа загуба от четири изиграни срещи между двамата тенисисти. Испанецът, който е под номер 35 в световната схема спечели безпроблемно първия сет на мача за 37 минути игра на корта.

 

Във втората част отново Вердаско излезна напред с пробив за 3-2, но Монфис се активизира и успя да върне брейка. Срещата бе прекъсната за известно време, тъй като в Дубай се изсипа дъжд, който попречи на двубоя да продължи. След подновяването на играта при 5-4 в полза на испанеца, 12-ия в света се върна в мача, като проби на нула опонента си.

 

Вердаско моментално направи рибрейк, а след това спечели и своето подаване на нула. Така след 84 минути игра Вердаско ще играе втория си полуфинален мач през сезона. Негов съперник ще бъде холандецът Робин Хаасе, който победи Дамир Джумхур с 6-2, 4-6, 6-4.

 

"Изиграх почти перфектен мач. След забавянето заради дъжда се опитах просто да се фокусирам върху отиграването на всяка една точка и да правя това, което правех преди прекъсването", заяви след победата си Вердаско.

 

"Много съм щастлив, че съм на полуфиналите, като ще се опитам да се възстановя и да бъда готов за утре", сподели още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация