Лацио взе комфортна преднина срещу Рома преди реванша (видео)

23:43
Лацио взе комфортна преднина срещу Рома преди реванша (видео)

Лацио спечели с 2:0 срещу Рома първия полуфинален мач от турнира за Купата на Италия.


"Бианкочелестите" днес бяха символични домакини на "Олимпико" и са особено щастливи от факта, че не само имат два гола преднина преди реванша, но и запазиха вратата си суха.


Главен арбитър на двубоя бе Масимилиано Ирати.


Още във 2-ата минута Вълците бяха близо до гол. Емерсон се оказа свободен вляво, центрира прецизно и намери Джеко, чийто удар бе отклонен над вратата. Определено притеснителен момент за Лациалите.


Гостите доминираха в тези минути, но без да стигнат до други добри положения, а и агресията на Небесносините им помагаше често да се справят рано с атаките на съперника. В 10-ата минута вратарят Стракоша изпревари с части от секундата Салах, за да успее да улови в наказателното поле.


Първото положение за домакините дойде малко след това, но диагоналният удар на Андерсон бе неточен, а и вратарят бе покрил близкия си ъгъл. И двете защити се справяха с центриранията, преди към средата на първата част мачът да се отвори.


В 21-ата минута Салах закъсня при една ситуация и не успя да се възползва от топка в наказателното поле. След това Наинголан стреля отдалеч, но без да затрудни вратаря на съперника.


В 25-ата минута Алисон се наложи да спасява силен удар на Имобиле, а при добавката Джордан Лукаку се провали, като не успя да стреля точно и прати топката над вратата.


Домакините обаче показаха амбиция и усилията им бяха възнаградени в 29-ата минута. Милинкович започна атаката от средата на терена, като изведе Филипе Андерсон, а след това продължи напред. Бразилецът му върна и сърбинът отбеляза.


Рома можеше да изравни бързо, но Джеко стреля наз целта с глава. След това и Салах не бе точен при една ситуация. Гостите натиснаха до почивката, но без да стигнат до чисто положение и така паузата дойде при аванс за Лацио.


Вълците не реагираха кой знае колко добре след паузата и не успяваха да атакуват опасно, а и често допускаха грешки. В 57-ата минута Лацио организира добра контра двама на двама, която бе завършена от Пароло, но с неточен удар.


В 68-ата минута Имобиле се измъкна зад Фасио и реализира с мощен удар от въздуха, но попадението бе отменено поради засада. Играчите на Рома определено не бяха впечатляващи и в 78-ата минута пасивът им се увеличи.


Резервата Кейта проби отлично отдясно, преодолявайки Манолас, след което намери Имобиле и нападателят нямаше как да пропусне. До края Вълците не направиха нищо, въпреки 6-минутното продължение и дори влизането на Тоти не им помогна, така че шансовете им за реванша определено не изглеждат добри.


ЛациоРома 2:0


1:0 Милинкович-Савич 29
2:0 Имобиле 78


Лацио: Стракоша, Бастос, Де Врай, Уолъс, Баста, Пароло, Билия, Милинкович-Савич (91 Мургиа), Лукаку (80 Креко), Андерсон (67 Кейта), Имобиле


Рома: Алисон, Рюдигер, Фасио, Манолас, Перес (86 Тоти), Паредес (63 Пероти), Строотман, Емерсон, Наинголан, Салах (69 Ел Шаарауи), Джеко

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
02.03.2017 08:18

До коментар [@comment 1955058] от [@user El_Fenomeno_9]:

Както за тях Рома е отбора на Рим, така за нас Лацио е такъв. И никога никой от нас няма да каже обратното. Поредните победи или загуби не те правят такъв, защото това не е титла, която се прехвърля от единия на другия след няколко взети дербита. А пича долу визира и то съвсем обективно най-вече еуфоричната убеденост на групата фенчета на Рома,коиго Ринг излъчи снощи. Явно породена от тази серия и от това, че не предвидиха тежката програма на Рома преди и след този мач. Както и ти и аз коментирахме преди мача. Но умора, контузени, програма-това не е наш проблем. Рома има достатъчно добър треньор и скамейка, така че да се ротират и дажиграят на всички фронтове, щом са толкова големи. Ние пък от своя сме дистатъчно големи, за да можем да използваме такива моменти и на първо време прекъснахме тази серия, а защо не и да ги отстраним.

gord_lazial
01.03.2017 23:55

Честита ни победа!Напълно заслужена.Преди мача някакви фенчета по ринг.бг прогнозираха ''3:0 за ромите'' но накрая се видя кой е отбора на Рим. Forza Lazio

gord_lazial
02.03.2017 12:03

Тук изобщо не говорим за победата.Лацио винаги са били истинския отбор на Рим.Първия и единствен отбор от цяла южна и централна Италия.Време е деца като тоя El_Fenomeno_9 и саката97 да научат малко история.Не смятам че заслужавате да ви обяснявам за тези два отбора.Ще падна ниско на вашето ниво.

sakata_97
02.03.2017 00:32

Чакай бе,това ви е 1-та победа от последните ви 8 срещу Рома и веднага отбора на Рим,хаха несериозно е