Петричев: Целта е да създаваме български футболисти

16:39
Петричев: Целта е да създаваме български футболисти

"Това, което мога да обещая е, че ще направя всичко възможно подобни турнири и тренировъчни кампове да се провеждат възможно най-често на нашата база, за да бъде експлоатирана по максимален начин. В крайна сметка целта на всички ние, които ръководим футболните клубове – е не само да постигаме резултати в европейските клубни турнири и в родното първенство, но и да създаваме български футболисти, които впоследствие да прославят България", това заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев по повод продължаването на сътрудничеството между шампионите и Аурубис България в подкрепа на спорта и младите таланти у нас.

 

За втора поредна година на базата на разградчани "Гнездо на орли" ще бъде проведен футболен лагер, който ще даде възможност на млади таланти от цялата страна да тренират под вещото ръководство на наставниците на Лудогорец.

 

"В момента темата за създаването на млади и перспективни български футболисти е доста преекспонирана. В повечето случаи това са просто приказки, отколкото реални действия. От няколко години насам ПФК Лудогорец и нашите партньори работим по няколко съвместни проекта за развитието на нашата детско-юношеска школа. Опитваме се да даваме възможност на максимално много деца да практикуват играта футбол. Осъзнаваме, че много от тях няма да станат футболисти, но дори самият процес по привличането им към футболната игра, отделянето им поне за кратко от компютрите ще бъде положително за тяхното физическо и духовно развитие."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация