Спряха правата на рефера отменил гола на Верея

16:35
Спряха правата на рефера отменил гола на Верея

На днешното си заседание Съдийската комисия към Българския футболен съюз взе решение да спре правата на страничния съдия Ивайло Атанасов до края на сезона. Причината за това е грубата грешка, която реферът допусна по време на вчерашния шампионатен сблъсък между Лудогорец и Верея.

 

В 40-ата минута, при резултат 0:0, гостите от Стара Загора реализираха попадение чрез Селим Керкар. Алжирският футболист получи отлично подаване от Валери Домовчийски, напредна в наказателното поле, и с диагонален шут не остави шансове на Владо Стоянов. В този момент обаче Атанасов вдигна своя флаг, маркирайки несъществуваща засада. Решението бе повече от абсурдно, при положение, че Керкар, не само не бе зад защита на Лудогорец, но в момента на паса към него, той се намираше и пред подаващия Валери Домовчийски. В крайна сметка срещата завърши с категорична победа за шампионите с 4:0.

 

Ето и решението на СК:

 

„На извънредно заседание на СК на БФС проведено на 27.02.2017г. след като разгледа и анализира представянето на съдийския екип на срещата от 21 кръг на Първа професионална лига - ПФК " Лудогорец 1945 АД"- ФК " Верея" Стара Загора играна на 26.02.2017г. взе следното решение:

 

За допусната непрофесионална груба грешка по Правило 11 - засада, недопустима и неприемлива за нивото на асистент съдия от ранглистата на професионалния футбол, спира съдийските права за срещи от Първа професионална лига до края на футболното първенство 2016/2017г. на асистент съдията Ивайло Пламенов Атанасов”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kabela91
28.02.2017 11:00

И тези съдии искат огромни суми , за да свирят мач та те свирят каквото им дойде и очакваме добър футбол в България нещо като държава бе съдебна система е футбол без добри рефери.