Ибрахимович донесе трофей на Юнайтед в славен финал срещу Саутхямптън (видео)

20:20
Ибрахимович донесе трофей на Юнайтед в славен финал срещу Саутхямптън (видео)

Манчестър Юнайтед победи Саутхямптън с 3:2 на стадион "Уембли" във финала на турнира за Купата на Лигата.


Главен съдия на мача бе Андре Маринър.

 

Юнайтед започна по-активно, а в петата минута Погба отправи първия точен удар към една от двете врати, но Форстър боксира.


Много скоро обаче "светците" показаха зъби и след кратък натиск стигнаха до гол, след като Габиадини засече от няколко метра центриране на Седрик Соарес. Попадението неправилно бе отменено заради засада, макар че италианецът бе в чиста позиция. Зад отбраната бе Бертранд, който обаче бе на далечната греда и не влияеше на реакцията на Де Хеа.


В 19-ата минута Златан Ибрахимович откри резултата директно от пряк свободен удар. Шведът изпълни много добре, но стената от бранители се разкъса и позволи на топката да премине безпрепятствено, след което и Фостър не успя да достигне до кълбото - 1:0. Това бе гол №25 за Ибра от началото на сезона.


Пет минути преди почивката "червените дяволи" удариха за втори път. Възпитаниците на Жозе Моуриньо осъществиха красива комбинация по левия фланг, като Рохо намери с пас по земя Джеси Лингард на чиста позиция в наказателното поле. Последва добре премерен удар, който с хирургическа точност попадна в долния ляв ъгъл на вратата.


В последните секунди на първата част Маноло Габиадини даде надежда на своя тим. Италианецът заби четвърто попадение в третия си мач с екипа на "светците". Нападателят засече центриране на Уорд-Праус отдясно и прокара кълбото между краката на Де Хеа.

 

Южняците започнаха вдъхновено второто полувреме и можеха да изравнят още в 47-та минута. Йошида центрира отляво, а Редмън засече топката от воле, като Де Хеа прояви блестящ рефлекс и спаси.


Нищо не можеше да помогне на Юнайтед в 49-та минута. Топката бе центриранато от корнер, защитата на "червените дяволи" не успя да изчисти, кълбото попадна на крака на Габиадини, който пое с гръб към вратата, обърна се и с едно докосване прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

 

"Светците" бяха изключително близо до пълен обрат в 62-та минута. Уорд-Праус центрира от корнер, Ромеу надскочи защитата на Юнайтед, стреля с глава, но страничната греда спаси "червените дяволи".

 

Петнадесет минути преди края Джеси Лингаард получи топката на границата на малкия пеналт. Защитата на Саутхямптън бе оставила юношата на Юнайтед непокрит. Последва силен удар, който профуча над напречната греда.

 

В 84-та минута Златан се оказа последната преграда пред вратата на Юнайтед, след като с глава изчисти от голлинията опасен удар. Южняците натиснаха, търсейки победен гол в края. Вместо това обаче, възпитаниците на Моуриньо удариха на контра. И кой, ако не Ибрахимович?

 

Три минути преди края Ерера центрира отдясно, Ибра се измъкна от централните защитници и разстреля Форстър.

 

Реферът даде четири минути продължение на редовното време. "Светците" не успяха да стигнат до изравняване и така трофеят бе спечелен от Манчестър Юнайтед.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Omen
27.02.2017 12:32

Маноло Габиадини можеше да им цепне 4 гола. Все пак честито на червените.

yordak86
27.02.2017 12:27

Ибрахимович е голяма работа.Типът-лидер, от който отбора отдавна имаше нужда...Жалко, че още навремето не можа да го привлече сър Алекс Фъргюсън, докато беше по-млад.Заедно с Руд Ван Нистелрой в атака си представям какво нападение щяха да са ....

fena_man_utd
27.02.2017 10:17

Юнайтед са машини за печелене на титли.Няма какво друго да се каже.

lubomirsb
27.02.2017 08:40

За мен лично тази купа няма стойност , но е по-добре от нищо ! Честита победа *smile*

Wolf1
27.02.2017 00:20

На работа съм, не гледах мача, нямам и добър нет да видя и репортаж! Честита купа дяволи! По коментарите разбирам, че не сме изиграли най-добрия си мач, че са отменили чист гол на Сотон и ако е така, наистина съжелявам за тях, но ги има тия моменти! Не е купата на която зъм се надявал и съм чакал, но пак е нещо! И гледам обичайните заподозрени бая помиа са изляли в темата.... Нима вашите отбори не са печелили точки или купи чрез съдийски грешки? След всяка такава, дори и след САФ, продължавате да си пеете по стария начин. Не съм доволен от такава победа и не се гордея, но нека някои от по долу пишещите се пръснат от яд!

manutd_forlife
26.02.2017 23:46

До коментар [@comment 1954571] от [@user pesholudiq]:

Как да не обичаш фен на Челси да се кара на другите, че се радват. Едно време феновете ви се смееха, че Моу няма да е в друг английски отбор, но ето го е. Работата е там, че аз мога да намеря хора, които казват моето, ти не можеш за твоето. Извинявай, но е хубаво, хората в Лондон да видят какво е истински отбор. Естествено, няма да споменеш лактите и влизането с бутонки, но накрая всеки помни това, което иска. Аз ще запоня, че ние пак взехме трофей и това май пак ни става навик.

psychosociall
26.02.2017 23:39

Какъв "славен финал" бе журналя? Вече футбол не се играе, всичко зависи от това кой съдия, кой отбор харесва

PRI_A_TEL
26.02.2017 22:56

Някой се присмиват, казват че купата била картонена, други че била нищо, трети че сме били играли с титулярен състав през по-голямото време за да я спечелим и т.н.

Истината е, че тази купа беше необходима на Моу, за да омиротвори феновете, за да повярват хората и играчите в шампионския дух на отбора, реално в момента много малко играчи от отбора, са печелили купи с него, малко трябва да се подразнят играчите, да се досетят, че трябва да се стремят към победи в мачовете си, да имат малко достойнство, когато излизат екипа на МЮ, но да не разчитат само на фланелката, а и да си казват, че могат повече, защото са постигали нещо с отбора. Аз винаги съм казвал, че едно от основните неща, за да се печелят мачове, купи, турнири и т.н. е хъса на отбора, когато има хъс, всичко е възможно, видяхте миналата година Лестър, виждали сте и множество храбри отбори, на никому известни, как побеждават колоси. Това което правеше САФ, беше да умее да нахъсва отбора, до такава степен, че играчите му изглеждаха така, все едно всеки момент ще се пръснат от тичане, все едно им биеше допинг всеки мач, няма нужда да изреждам играчите, но трябва да е ясно едно, тези играчи никога нямаше да напуснат отборите си и да дойдат да играят за Юнайтед, ако имаха този хъс там, те напускаха отборите си и искаха да играят за отбора, защото манията за победа бе голяма, желая на всички фенове на отбора, да видят тази мания отново, тази лудост, тази дяволитост... Напред МЮ *devil**devil**devil*

manutd_forlife
26.02.2017 23:48

Фен на Челси в тема, нямаща нищо общо с отбора му говори за дразнене. Отново, извинявайте, че печелим купи отново!

Chelsea_bs
26.02.2017 23:46

Точно вие го повтаряхте с години. Затова дразните толкова всички, малоумници такива.

Redbula
26.02.2017 21:21

Как да не ги мразиш тея дяволи все в последните минути вкарват гол.Ако има статистика кой отбор е печелил най-много точки в последните 5 мин от двубоите съм убеден в успеха на юнайтед

tevez_321
26.02.2017 21:20

Честита купа на всички фенове на отбора *smile* Очакваше се мача да бъде изключително труден и така стана. Надявам се да вдингме поне още 2 купи до края на сезона, тази на ФА къп и ЛЕ *wink*

Skeletan
26.02.2017 21:19

Честита победа! Поздравления и за Саутхямптън, които играха страхотно и със сърце!

Salient
26.02.2017 21:08

Честита ни купа! Изиграхме мача на доста по-ниско от желаното ниво, но компенсирахме с Ибракадабра! Поздравления и за светците, невероятен отбор са!

Ordinary
26.02.2017 20:58

Да им е честита картонената съдийска купичка ! Радвайте и се , че само с това ще си останете.*lol*

Chelsea86
26.02.2017 21:20

Още ли има хора дето се хващате на злобните му коментари? Честита ви купа! *beer*

marcho_89
26.02.2017 21:00

Не проявявай двоен стандарт ,ако обичаш.Значи,когато Челси я спечели е купа като купа,но сега не е така ли? Поне не излагай нормалните фенове на отбора си.

gotin21
26.02.2017 20:50

При положение че съдията можеше да изгони играч от саутхямптън а не го направи!Не е свирил кой знае колко за нас!И все пак честита да ни е купата на Англия.

ogi999
26.02.2017 20:49

Страхотен мач, които и да беше победил щеше да е заслужено. Ерата на Моу започва и като нищо ще вземе поне още една купа. С оглед играта на Манчо няма да имат проблем да топ 4, а догодина вече с върнатия дух на победители вече ще им далеч по-лесно.

norwich_ajax
26.02.2017 20:43

Яд ме е за светците , порязаха ни много жестоко , а ако беше зачетен първия гол ставаше страшно за юнайтед. Саутхямптън за мен са носителя на купата, не юнайтед. Супер мач за тях , жалко много жалко *sad*

sviliev
26.02.2017 20:42

Честито на Юнайтед! Но смятам, че най-важната цел за този сезон е да се класират за ШЛ *smile*

Luxury
26.02.2017 20:35

Честита ни купа на лигата! Ибрахимович отново над всички. Адмираций и за Саутхямтън! Няма как да не призная, че бяха с една идея по - добрия отбор в мача.

Chelsea_bs
26.02.2017 20:33

Честита Поредна Подарена Купа. Все така да продължават и после защо ги мразели. Само като видиш последната титла как я взеха- Юнайтед-Челси 2:0 на полувремето, 2:2 до 60-тата минута и после червени картони за Торес и Матчи + гол от засада на Чичарито. След седмица същото Ливърпуул-Юнайтед 1:0 до двайстата минута и червен картон за Пул.

StoyanovKST
26.02.2017 22:40

Някой май е насълзен, а? Теб какво те интересува дугия отбор какво броял и какво не броял? Умираш си от яд, не можеш да заспиш, па влезнал да спами какъв отбор е юнайтед хахаха . Толкова си смешен че няма и на къде повече! Отивай да лягаш, че мама ще се кара, може да й кажеш че отново ще си сънуваш кошмара юнайтед, па може и да ти даде дастоиш будничък... *sad*

tevez_321
26.02.2017 21:24

Години наред целта на САФ бе да задмине Ливърпул по титли. ФАКТ е направи го. За това отбора не взимаше на сериозно двете купи. След като имаме лукса да сме 20 кратни шампони защо не поспечелим малко и от купите.

Chelsea_bs
26.02.2017 21:20

Преди време тези турнири не ги брояхте за живи, когато другите ги печелиха им викахте картонени купи, сега само за тях се борите и кефите.

tevez_321
26.02.2017 21:19

Колкото и да повтаряш като папагал че купата ни била подарена, няма да промениш факта че я спечелихме, няма да промениш и факта че сме най титулувания английски отбор. Така че МЛЪКНИ!

Southampton_St
26.02.2017 20:32

Нямам други думи освен Съдийчестър, пак победиха ''без'' съдийска победа....*smile*

lilikoli
26.02.2017 20:30

Честита ни титла! Ибрахимович феноменален ! Поздравления за Сотон играха феноменално *beer*

sakata_97
26.02.2017 20:29

Честито на МЮ и без да се заяждам искам да кажа,че от водещите отбори в Англия само те взеха тази купа на сериозно и играеха почти всеки един мач от турнира със титулярен състав

El_Fenomeno_9
26.02.2017 20:28

Какви драми какво чудо за една толкова тънка и динамична ситуация.. Истината е, че както отмениха чистия гол в тази ситуация можеха и да зачетат неррдовен, предполагам чесъдията точно така е и разсъждавал... Не мога да кажа, че Юнайтед имат същия съдийски комфорт след ерата на Фърги, а който го отрича по време на Фърги ерата също е за преглед... Съдиите този сезон са трагични, но специално този мач не повлияха чак толкова... Да попитам разпаления фен на Лудогорие видя ли какъв гол отмениха на Верея??? Там да си погледне и после да говори за 'съдийски отбори',... Иначе човека с никнейм моуриньо позна, че Моу знае как да спечели мача, но като цяло Юнайтед бяха доста под нивото си и Сотон повече заслужаваше победата

wengerout
26.02.2017 20:27

Как ще сменим Венгер, бе??? Ами ако станем като Манчестър Юнайтед?
Които само между другото имат също толкова трофеи, макар и кашонени, както и ние в последните години. Но вие се страхувайте от смяната на Венгер, който има невероятните 2 ФА купи в последните 12 години. Адски важни трофеи.

Честито на Юнайтед и феновете им. Пристрастен бях, няма какво да се лъжем и според мен Сотон заслужаваха повече купата, но мен никой не ме пита. Още веднъж да ви е честита!*beer*

Hazarddddd
26.02.2017 20:27

Честито на Юнайтед и най-вече на Ибрахимович! Той е единствена причина да спечелят и то не само заради победния гол, ами и най-вече заради първия, защото това принуди светците да хвърлят много сили за да наваксат изоставането и накрая не издържаха. Може да ме хейтвате колкото искате, но за мен наистина беше решаваща грешката на съдията. При 1:0 за Саутхямптън, щеше да е много различно и най-вече светците щяха да издържат физически до края.

ReliableLive
26.02.2017 20:24

Жалко, много жалко... Много силен финал, много емоции, не с щастлив край за съжаление. Смяната на Габиадини ми беше малко странна, но знае ли се, може да се е уморил, не искам да съдя треньора. Отборът днес игра със сърце, това наистина ми хареса Ако в остатъка от сезона показват подобен футбол ни очакват само добри дни. Само СОТОН и честита победа на Юнайтед..

Amateur2018
26.02.2017 20:23

АМи това е!!! Честит ни втори трофей за сезона!!!!!!

Daley_Blind
26.02.2017 20:24

Аз Къмюнити Шилд не го броя, но дано спечелим поне още една купа през този сезон. *smile*

Amateur2018
26.02.2017 20:18

Тук някои хора вече си мислят, че всичко е решено... Има още време, момци! Нвка да видим и тогава да честитим!

bacardy_breezer
26.02.2017 20:17

Още като извади Габиадини, знаех, че губят мача. Честита победа и купа на Юнайтед *smile*

Luxury
26.02.2017 20:17

Кой друг, ако не Ибрахимович? *smile*

Red_Manc
26.02.2017 20:05

Светците играят много добре и трябва да се радваме,че все още сме в мача.

Amateur2018
26.02.2017 19:54

Играем слабо, а и съдията ни даде едно рамо. Няма защо да отричаме. Да се надяваме, въпреки всичко, че ще се поздравим с трофея в края на мача, но Саутхемптън играят добре.

Chelsea_bs
26.02.2017 19:59

Невинаги съм съгласен с теб, но евала за признанието ти сега. Дейли Блинд и Ma7United да гледат.

Ordinary
26.02.2017 19:43

Светците заслужават да спечелят купата , но едва ли ще им позволят съдиите..Стискам им палци !

Hazarddddd
26.02.2017 19:39

Страхотни са Саутхямптън! Дано им стигнат силите до края.

Chelsea_bs
26.02.2017 19:37

Реално 3:2 за Светците. Малките памперсчета на Глори пластик фенките вече са пълни.

Chelsea_bs
26.02.2017 19:23

Зад отбраната бе Бертранд, който обаче бе на далечната греда и не влияеше на реакцията на Де Хеа.

Ordinary
26.02.2017 19:23

През второто очаквам да свирят дузпа за манафчестър и да изгонят футболист на светците..

WR2010
26.02.2017 19:22

Бъркам ли се нещо или при тпзи гол на светците вече имаше засада, държа отговпри да ми бъдат дадени от мислещи хора а не от такива целящи провокация

ReliableLive
26.02.2017 19:31

Ми именно, че е финал и тази грешка може да реши мача. По принцип и аз не бих обърнал чак токова голямо внимание на този отменен гол, но при начален натиск, един гол би окрилил още повече играчите и нещата щяха да се развият по съвсем друг начин. Все пак резултата е 2-1 и мачът съвсем не е прикючил и ни очаква силно второ полувреме.

Hazarddddd
26.02.2017 19:26

В какъв смисъл имаше засада? Засада няма, защото човекът, който беше зад защитата не повлия на играта. А за другия мисля, че е очевидно, че не беше засада. Даже и линия пуснаха. Голът си е редовен, ама все пак положението е много тънко и не мисля, че може да се вини толкова съдията. И мен ме е яд, че не го зачетоха, защото определено съм за светците, ама чак пък такива драми не мисля, че трябва да се правят. Лошото е, че е финал и тази грешка, може да реши мача.

marcho_89
26.02.2017 19:24

Нямаше засада.

Ordinary
26.02.2017 19:21

Саутхямтън са по- добрият отбор и не заслужаваха да губят в резултата на почивката ! Но съдиите както винаги свирят в полза на манафите !

Man7united
26.02.2017 19:24

Обоснови се как бяха по добрия отбор?

WR2010
26.02.2017 19:15

Много харесвам така, когато фенове на други отбори, незабелязващи съдииските подаръци към тяхния отбор започнат да коментират за такива.

Chelsea_bs
26.02.2017 19:13

Честита Поредна Подарена Купа. Все така да продължават и после защо ги мразели. Само като видиш последната титла как я взеха- Юнайтед-Челси 2:0 на полувремето, 2:2 до 60-тата минута и после червени картони за Торес и Матчи + гол от засада на Чичарито. След седмица същото Ливърпуул-Юнайтед 1:0 до двайстата минута и червен картон за Пул.

Chelsea_bs
26.02.2017 19:22

Съншайн5, скоро няма да се показваш.

Daley_Blind
26.02.2017 19:19

*lol*

Chelsea_bs
26.02.2017 19:15

Кеф е да печелиш титли със съдиите нали? Много се жалки....

Daley_Blind
26.02.2017 19:13

*lol*

lilikoli
26.02.2017 19:12

До коментар [@comment 1954350] от [@user vanko_liverpool]:

За чистия червен недаден картон сега какво ще кажеш ?

Hazarddddd
26.02.2017 19:27

Аз просто ти казвам, че това не е червен. Кой говори за двата ви гола? Стегни се малко...

lilikoli
26.02.2017 19:26

сега и обосновка за 2 ни гола, че са били нечестни ли да очаквам ?

Hazarddddd
26.02.2017 19:18

Не че нещо, но това не е за червен и мога да ти го сравня с изгонването на Ибрахимович срещу Челси. Там всички ревнахте веднага, че е грешка (и си беше така). Тук е същото, защото и в двата случая краката бяха свити и бе предпазен достатъчно противника.*smile*

Daley_Blind
26.02.2017 19:10

На Лингард му върви да бележи във финали.*beer*

vanko_liverpool
26.02.2017 19:07

До коментар [@comment 1954355] от [@user Man7united]:

Боклук е този на когото викаш "тате" *wink* Посредствен,посредствен, колко да е посредствен...Пред вас сме...А дори и да е посредтвен, преави си сметка за вашия.Да не забравя да спомена че щяхме да сме пред вас дори и с повече точки, ако разбира се бяха отсъдили засадата при вашия гол...Но нищо, нали това е целта, да печелите точици *smile*

Man7united
26.02.2017 19:10

Купа кога? Ние 3 можем да спечелим и сме на мижави точки зад вас. Айде дърпай 2:0

Chelsea_bs
26.02.2017 19:07

Честита Поредна Подарена Купа. Все така да продължават и после защо ги мразели. Само като видиш последната титла как я взеха- Юнайтед-Челси 2:0 на полувремето, 2:2 до 60-тата минута и после червени картони за Торес и Матчи + гол от засада на Чичарито. След седмица същото Ливърпуул-Юнайтед 1:0 до двайстата минута и червен картон за Пул.

marcho_89
26.02.2017 19:05

До коментар [@comment 1954351] от [@user Chelsea_bs]:

И Юнайтед какво е виновен,че съдията не е видял засадата?

Chelsea_bs
26.02.2017 19:06

*lol* Да де, все не е виновен съдията, както казах в примерите ми. Много ви е удобно да сте съдийски клуб.

lilikoli
26.02.2017 18:58

До коментар [@comment 1954346] от [@user vanko_liverpool]:

А против нас видял ли си тоя сезон колко пъти свириха, че говориш за спасяване на ”цигането” ?

Daley_Blind
26.02.2017 19:15

Аз си мислех, че са повече от 12 точки.*lol**lol*

vanko_liverpool
26.02.2017 19:11

Така е, но на не всеки отбор са дадени 12+ точки за последните 2 месеца и не е подарена купа.

Daley_Blind
26.02.2017 19:07

Всеки един отбор през този сезон е бил както подпрян, така и ощетен от съдиите, защото са некадърни. Но и твоето си е комплекс към Манчестър Юнайтед.

Man7united
26.02.2017 19:06

Защо не е отправено недоволството ти към асоциацията, а е към нас? Клоп никога няма да е това, което е цигането, айде чао. Завинаги посредствени.

vanko_liverpool
26.02.2017 19:03

Мога да изброя поне 5-6 мача, в които са ви подпряли само за последните 2 месеца.Кажи ти в тоя период колко мача са ви порязали ?

vanko_liverpool
26.02.2017 19:01

Забравих че не ви свириха 2 корнера срещу Бърнли и 4 тъча срещу Стоук...

Chelsea_bs
26.02.2017 18:47

Пффффффффффф стига вече. ФА да се самозакрива. Клубовете да започнат да бойкотират мачовете и да видим алчниците за пари какво ще правят.

ReliableLive
26.02.2017 18:45

Несериозно е на финал да се правят такива грешки, просто е несериозно ...

j_mourinho
26.02.2017 18:28

Юнайтед взимат трофея.Моуриньо знае как да печели такива мачове.

El_Fenomeno_9
26.02.2017 18:12

Честно казано след напускането на Куман , определено съм отвратен от стила на игра на Саутхямптън и никак не ми допадат , макар да им симпатизирам силно от преди десетилетия заради доста играчи минали от там от по-старите. Мисля че ще е много тегъв мач , но ако Юнайтед си играят своето би трябвало да вземат мача без много шум , само не знам какво е мнението на феновете им , но си мисля че Лингард получава твърде много време за игра , мисля че към момента не го заслужава особено ако заради него трябва да бъдат пренебрегвани играчи като Мхитарян и Рашфорд

marcho_89
26.02.2017 18:16

За днешния мач,Мхитарян е контузен иначе със сигурност щеше да е сред титулярите.Иначе и аз съм на мнение,че Рашфорд заслужава повече игрово време,но не по крилото ,а на върха на атаката,където за момента Ибра е несменяем.