Локо Пловдив и Нефтохимик не се победиха (видео)

15:00
Локо Пловдив и Нефтохимик не се победиха (видео)

Отборите на Локомотив Пловдив и Нефтохимик завършиха при резултат 0:0 в двубой от 21-ия кръг на Първа професионална лига. В 28-ата минута терена принудително напусна голмайсторът на Нафтата Венцислав Христов, който получи контузия.

 

Чистите голови положения през първите 45 минути липсваха, а продукцията, която възпитаниците на Едуард Ераносян и Христо Янев предложиха - постна. Двата отбора се хвърлиха в здрава битка в центъра на терена, като в повечето случаи стигаха до възможност за удар от далечна дистанция. Единствената по-сериозна такава дойде още в самото начало - в 5-ата минута, когато голмайсторът на Нефтохимик Венцислав Христов получи топката няколко метра пред наказателното поле и веднага стреля. След изстрела му обаче топката мина встрани от десния страничен стълб на Ясин Ел Харуби.  В останалото време реални възможности за гол нямаше, а ситуацията пред старши треньора на гостите Христо Янев допълнително се усложни, след като Венци Христов получи контузия и напусна терена принудително в 28-ата минута.

 

За разлика от скучното първо полувреме началото на второто бе повече от обещаващо. Първо завърналият се на терена Александър Тунчев уцели напречната греда след центриране на резервата отляво, а миг след това, при една контраатака, дойде и първата най-чиста голова ситуация в двубоя. Заменилият контузения Христов Емануил Манев изскочи от дълбочина и се озова очи в очи с Ел Харуби, но стреля право в тялото му. Топката се отби и попадна право на главата на Георги Вълчев, който я насочи обратно към вратата, но мароканският национал отново спаси. Секунди след това отново вратарят на черно-белите бе главно действащо лице. Първоначално Ясин не се намеси по най-убедителния начин след удар на Галин Иванов от пряк свободен, след което му се наложи да демонстрира рефлекс да избие удара с глава на Николай Дюлгеров. В последния четвърт час двата отбора вдигнаха оборотите, но освен да се повиши напрежението на терена, нищо по-интересно не се случи. В 82-ата минута пък включилият се в предни позиции Ангел Грънчов изпревари Иван Горанов за една топка, след което бе фаулиран. Юношата на Левски вече имаше един жълт картон и след като главният арбитър Ангел Баялцалиев му вдигна втори такъв, напусна терена. Времето обаче не стигна за Локомотив, за да се възползва от численото си предимство и в крайна сметка подели точката с Нефтохимик.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danialves2
26.02.2017 00:26

Едва ли един от най-скучните мачове през сезона заслужава толкова дълга статия, но вие знаете най-добре.