Лудогорец надигра Копенхаген, но не стигна до обрат в Дания (видео)

23:57
Лудогорец надигра Копенхаген, но не стигна до обрат в Дания (видео)

Копенхаген и Лудогорец завършиха наравно 0:0 на стадион "Паркен" в 1/16-финален мач реванш от турнира Лига Европа. С общ резултат 2:1 датският тим се класира в следващата фаза на турнира.


Главен съдия на двубоя бе чехът Мирослав Зелинка.

 

В първите десет минути на срещата Лудогорец опита да реализира "гол от съблекалнята". Възпитаниците на Георги Дерменджиев се настаниха в половината на датския тим и опитаха с множество пасове по земя да намерят пролука в отбраната на противника.

 

Въпреки доброто начало на "орлите", първата по-сериозна опасност в мача бе пред вратата на Владо Стоянов. Кейта получи кълбото на границата на пеналта и шутира по посока на вратата. Кълбото лешете в долния ляв ъгъл, но българският страж плонжира и изчисти в корнер.

 

"Зелените" доминираха и започнаха да задават въпроси на защитата и вратаря на Копенхаген. В 17-та минута Кешеру пробва да вкара шедьовър, прехвърляйки Олсен от над 35 метра. Стражът на датчаните не позволи да бъде изненадан и улови. Две минути по-късно Кафу се възползва от грешка на защитник, открадна топката и нахлу в наказателното поле на противника. Звездата на лудогорци шутира, но в последния момент играч на Копенхаген блокира удара.

 

Българският шампион държеше инициативата. Малко преди да изтече първият половин час на срещата, Лудогорец стигна до най-чистото си положение от началния съдийски сигнал. Вандерсон намери Кешеру пред наказателното поле с пас по земя. Румънският нападател овладя кълбото с гръб към вратата. Кешеру се обърна и стреля параболично, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Олсен.

 

Първият жълт картон в мача бе за Абел Анисе, който влезе грубо в краката на Урош Матич в централната зона. Халфът на "орлите" направи нарушението в опит да спре бърза контра на датчаните, които се възползваха от грешно подаване на Вандерсон.

 

Пет минути по-късно и Кешеру бе официално предупреден, след като протестира срещу решение на чешкия арбитър да не отсъди нарушение в полза на българския тим след единобрство между Кейта и Кафу.

 

До края на полувремето Лудогорец не спря да бъде по-добрият отбор на терена, но това не донесе позитиви в голово изражение за българския отбор.

 

Домакините започнаха добре втората част. В 50-та минута Туту отправи един от редките изстрели по посока на вратата на Стоянов, като българският вратар лесно улови топката.

 

Нападателят на Копнехаген Сантандер стана първият футболист от домакините, който получи жълт картон. Това се случи в 55-та минута, когато таранът фаулира грубо Вандерсон в централната зона на терена.

 

Фортуна обърна гръб на българския тим в 62-та минута. Тогава Натанаел намери с пас по земя Вандерсон на дъгата. Халфът на Лудогорец си нагласи топката на десния крак и отправи кинжален удар, който мина на сантиментри от десния страничен стълб на Олсен. Вратарят на Копенхаген не мръдна. Ако топката бе попаднала в очертанията на вратата, това със сигурност щеше да бъде гол.

 

Георги Дерменджиев заигра ва банк в 65-та минута, когато извади от игра Анисе и на негово място пусна Жуниор Кишада.

 

Двадесет минути преди края на срещата Лудогорец можеше да се поздрави с куриозен гол в своя полза. Вратарят на домакините Олсен подцени полувисоко центриране на Марселиньо и в опита си да улови топката я изпусна. В крайна сметка обаче, кълбото не се оплете в мрежата на домакините, а излезе в корнер.

 

В 76-та минута датчаните пропиляха стопроцентово голово положение. След центриране в пеналта на Лудогорец, Корнелиус с глава намери Куск непокрит на границата на малкия пеналт. Последва удар, който прелетя над напречната греда на Стоянов.

 

Атаките на "орлите" в заключителната фаза на мача протичаха най-вече по фланговете и завършваха с центрирания, които лесно бяха обирани на втория етаж от двойката централни защитници на Копенхаген.

 

Реферът даде четири минути продължение на редовното време. Лудогорец не съумя да стигне до чудото. Копенхаген продължава на осминафинал в турнира Лига Европа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Huntzilla
24.02.2017 14:17

В Северна Европа реалната футболна действителност е твърде сурова..

RoSKo0o0
24.02.2017 10:56

А да... и за жалост...трябва да приключим с Дяков... трябва да приключим и с Моци, Минев, Марселиньо, Кишада.. мина им времето хора. Каквото и да си говорим играят посредствено. Погледнете Паломино... Натаниел.. класи над Моци и Минев... Анисе също трагичен - никога не съм го харесвал. Трябва подмладяване, а Кешеру не знам какво толкова не го харесват... човека като види празно пространство шутира... а не като останалите да се опитват да влязат с топката във вратата. Кафу снощи трагичен. Тоя Лукоки за кво не го пускат, след като във всеки мач, в който е влязал... веднага прави опасно положение - не знам! Слаби треньорски решения също!

RoSKo0o0
24.02.2017 10:52

Не знам по принцип хората, които казват, че Копенхаген били надиграли Лудогорец. Къде го виждате, бре човек. Буквално вкараха 2 късметлийски гола - единият от статично и другият от щастлива контра-атака и това беше... другите им положения бяха в края на 2-рия мач, когато Лудогорец се опитаха да се втурнат напред. Да играеш в защита с 10 защитника не е надиграване на противника. За жалост отпаднахме, но явно зимната пауза си е казала думата.

BarcaLeo
24.02.2017 10:45

следващия сезон повече, късмет с влизане в групите на шл, и дано пак да видим големи отбори, като реал барса байерн и... тнт в софия

simi91
24.02.2017 10:08

Най-лошото е, че Копенхаген показаха посредствена игра и в двата мача. Жалко, наистина жалко! Лудогорец са много по-добър и класен отбор от тях, но липсата на човек, който да бележи голове направи разликата. Дано съсредоточат сили в тази област, а не само да купуват атакуващи крила. Натанаел направи страхотен мач! Много ми хареса. 90 минути не спря да тича и да се бори за всяка топка.

keshovica_87
24.02.2017 07:14

С това заглавие на статията ще си помисли човек че и сме ги били.

tadam
24.02.2017 00:51

Успех догодина, но освен играта днес на мен лично ми се струва, че проблемите идват и от други места - например, желанието на Домуса за Лудогорец като успешна фирма - историите за тоя Кафу толкова ги раздухваха цяла зима, първо бяха 5, после десет, накрая 15 милиона писаха и нищо не излезе... Да не говорим, че днес трябваше да покаже, че си заслужават тия пари... Вярно е, че всичко е пари във футбола, но колкото и да ни се иска, явно Лудогорец не може да стане за 1-2 години постоянен фактор в Европа и да носи печалби на шефовете...

tadam
24.02.2017 01:07

поне така писаха разни български "медии", може би има в договора някаква клауза, която им осигурява процент от сумата и затова така им се е искало хаха

scouser_pool
24.02.2017 00:55

Какви 10 милиона за Кафу , те Зенит взеха Жулиано за 6-7 милиона , който е много по-постоянен и добър футболист от него...има качества , но когато го пазят добре се покрива , трудно над 6 милиона

sensea
24.02.2017 00:25

Жалко за Лудогорец.Все пак поздравления за това ,което направиха досега. Колкото до мача... не ми хареса играта им....нещо куцаше....както и да е ...вече е минало

k0stadinov
24.02.2017 00:20

Стига сте съскали по адрес на Лудогорец. Те направиха каквото можаха. Липсата на конкуренция в първенството си изигра ролята. Просто Лудогорец нямат конкуренция и никой не играе срещу тях както го направиха датчаните. Не може цяло първенство да изиграеш по един начин и да очакваш от тези хора да играят по друг начин в Европа.

crip1
24.02.2017 00:15

Скъсаха ми нервичките Лудогорец, не може да трябва да вкарваш 2, а да играеш все едно си в добра позиция, потресен съм. Никакво движение без топка, покрили са се всички и седят и чакат. Никаква бързина и острота, вместо да се втърнат напред, когато на моменти имаше по 5-6 дървета в нашата половина и можеше да се търси бърза атака, те си я мотат все едно водят с 10-0. Скъсаха ми нервите. За Копенхаген какво да кажем. Типични датчани. Футбола за тях е непознат, разчитат единствено на груба сила и тактическа постройка. Корнелиус го ползват само да изритат топката към него и той с глава да я посрещне. Мен би ме било срам, домакински мач 85 минути да се защитавам, С удоволствие ще чакам съперника им и се надявам да ядат много бой.

sakata_97
24.02.2017 00:11

Отбора който играеше футбол отпадна,тези Копенхаген са големи дървари,пожелавам им да бъдат смачкани на 1/8-финалите

marcho_89
24.02.2017 00:07

Лудогорец сами се победиха в първия мач и сега тръгнаха да гонят дивото.Въпреки това поздравления за играта днес и следващия сезон пак ги чакаме в евротурнирите.Колкото до Копенхаген:все едно гледах Стоук Сити преди 3-4г. Много постни в атака,но много организирани в защита.Надявам се да се паднат с някой по-сериозен отбор на 1/8 финалите,а защо не и срещу моя Юнайтед.

gL_Manekena
24.02.2017 00:00

Да ходят Лудите цяло лято да тренират центрирания и преки удари!Също и да не се парзалят като фигуристки на лед, аре бягай...

petko9305
23.02.2017 23:50

Слаби са Лудогорец, няма кво да се лъжем *sad*

Good0ne
24.02.2017 00:02

Лудогорец щяха да вземат мача, а п*далският съдия развали цялата игра! *angry**stop**vicious*

scouser_pool
23.02.2017 23:06

Имаше няколко грешки на съдията , но резултата и без тях щеше да си остане 0:0 бъдете обективни.Копенхаген са много добре организиран отбор в защита , това ще им призная , в атака са доста посредствени...за Лудогорец на мен ми харесва доста играта на Натанаел всеки мач не само днес , Кешеру също винаги играе добре...дано Лудогорец създадат по-чисти положения през второто и елиминират скандинавските дървари , но ми се струва , че загубиха сблъсъка в първия мач

marcho_89
23.02.2017 22:59

На Лудогорец им трябва 1 гол за да се отворят датчаните и да стане още по-открит мача.

kabela91
23.02.2017 22:58

НЕ мога да повярвам как може да дават работа на такива съдии *stop**stop**stop**stop**stop*

gL_Manekena
23.02.2017 22:57

Живо порно е тоя мач.Кафу си пада сам, прави някви смешни отигравания все едно е на стадиона в квартала.Слаб, много слаб.Тоя съдия хем е толкова зле, хем е грозен.Бих му дал васелинче ако бях там.Не ги виждам и 2рото Лудите, за жалост май бяха до тук...

Good0ne
23.02.2017 22:56

До коментар [@comment 1953908] от [@user stan_the_great]:

Точно така! Еб*хти ш*баната съдия! Лудогорец щяха да вкарат поне 1 гол, а тоя пед*рунг разваля играта! Колко ли са му платили, за да е от страната на Копел*нягите?!? *smile*

crip1
23.02.2017 22:55

Страхотен двоен стандарт, то даже не е и такова, а чиста проба неадекватност. Как може 2 нарушения от един и същ човек за жълт картон да подминеш и още няколко такива и то до наказателното. Бесен съм.

wengerout
23.02.2017 22:55

Не претендирам да съм ултрас на Лудогорец, отново да кажа, но по дяволите този Кафу ми изглежда много трагичен... В момента на терена има няколко играчи, които са доста по-впечатляващи от тоя маймун. Наредили се били европейските грандове на опашка...Каква опашка?? Един Мисиджан изглежда като 10 пъти по-опасен футболист от тоя...Да не говорим, че повече опасности дойдоха от левия бек, Натанаел мисля, отколкото от супер нападателя на Европа, за когото Барса предложиха скромните 120 милиона...Ебах го у футболиста Кафу...

gL_Manekena
23.02.2017 21:50

Айде твърда 2ка, 1000 евро и отиваме в Ибиза *money*

putopalo
23.02.2017 21:39

Копенхаген на Хендикап,залагайте хилядарки,милярдарки както прави моя гуру Николай Галата*money*

Good0ne
23.02.2017 21:36

Нека Лудогорците да победят! Те заслужават повече от всички други отбори!