Русев: Козирката ще струва 3-4 милиона лева, това е непосилно бреме в момента

10:49
Русев: Козирката ще струва 3-4 милиона лева, това е непосилно бреме в момента

Собственикът на Левски Спас Русев обясни за най-важните процеси в синия клуб и даде отговор на най-наболелите въпроси, които си задават феновете на 26-кратните шампиони.


"Няма спонсорски договор. Има договор за реклама, има договор и за ползване на името. Заменяме "стадион" с "арена" и новото име е "Арена Виваком Георги Аспарухов". Договорът е за 6 години и ще се заплащат по 2 милиона лева годишно.


Ролята на феновете е да бъдат на стадиона, а не да участват в управлението. Не казвам, че са виновни за дълговете, но и те имат своята отговорност за тях, защото при предишни ръководства са участвали в управлението.


Към днешна дата задълженията са към 20 милиона лева, но феновете не трябва да се притесняват за лиценза на клуба си. Клубът трябва да намери собствени средства и начини да се издържа - приходи от билети, спонсорски договори, рекламни договори, продажби на футболисти. Ако Левски не намери тази формула, няма как да успее. Левски ще е толкова голям клуб, колкото средства генерира.


Няма да има козирка, ако това увеличи задълженията, ще има чак когато може да си го позволи - тя ще струва около 3-4 милиона лева, което е непосилно бреме в момента.


Акциите на Боримиров са предоставени на същата цена, за която съм ги заплатил, нямам никаква печалба. Аз нямаше как хем да съм мажоритарен акционер в две компании. Акциите на Левски никой не ги търси, с предоставянето им на една легенда от по-новото поколение, това е позитивен елемент.


Не се ядосвам, че ме наричат подставено лице, но нямам отговор на това. Навремето ми лепнаха един етикет - Сивия кардинал. Аз на какъв процес съм повлиял по времето на царя?! Кажете ми една сделка, от която съм се облагодетелствал!", коментира Спас Русев в предаването "Събуди се".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Luxury
19.02.2017 19:32

Колкото по - бързо се махне от Левски, толкова по - добре за клуба!

simi91
19.02.2017 16:09

иначе ''един от най-богатите българи''... е, ок. 3-4 милиона за него, би трябвало да са, като 3-4 лева за мене. хаха *lol*

Chelsea86
19.02.2017 16:53

Може и така да са милионите за него, но когато ги дава за наистина важни неща. Футболния клуб Левски явно не е сред важните му неща. Нормално е след като е дошъл в Левски с цел да прилапа БТК и след това да я продаде за повече пари и да си бие шута. Нагло излъга с идването си, че ще строи козирка и табло, ще дава пари за селекция с цел борба за титлата и сега най-нагло в ефир се прави на луд и говори за самоиздържане. То така и аз мога да съм собственик, само да искам от феновете и да не давам нищо от себе си.

krasi233
19.02.2017 14:15

Майко мила .Заради такива като него и като бившия наЦСКА няма да имаме футбол .Ей такива изроди се опитаха да унищожат и спартак вн. Изроди не се наядоха .

sensea
19.02.2017 14:14

Русев ! Маймуно ! Бях на срещата когато влезна в Левски !! За друго говорихме тогава !!!

celtic
19.02.2017 14:11

Ако помните онзи плешив плужек с редкия мустак Георги Марков обещаваше неприлично богат собственик.Едва ли не щеше да ни изтреля в орбита......

celtic
19.02.2017 15:40

Напълно си прав....аман вече от спасители с"много" пари....а неможем Пиирин да бием

sundza
19.02.2017 14:58

Той Е неприлично богат, ама ше ни изстреля в селските групи! Да ви го таковам и на козирките, и на трибуните. Ние нямаме един нормален футболист, те строители ми водят. Купи играчи, боклук нещастен, не ни мажи очите с неизпълними инвестиции! Ма утре на събранието трябва да се изсипем всички и не по 12 лв., а по 12 тояги да носим и да ги изриваме тия псевдо собственици и бивши "легенди"!