Григор Димитров продължава с победите и в Ротердам (видео)

17:21
Григор Димитров продължава с победите и в Ротердам (видео)

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, след като победи германеца Миша Зверев с 6-7(4), 6-2, 6-4 в откриващия си мач от надпреварата.

 

Първата ракета на България се намира в отлична форма, като само преди няколко дни триумфира с титлата в София, но и Зверев натрупа престижни победи от началото на година, включително и над световния номер 1 Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия.

 

Двубоят на Централния корт в зала "Ахой" започна равностойно, като опитният германец бе безгрешен при своите сервис геймове и при излизанията на мрежата. Григор имаше три възможности за пробив, но не успя да ги реализира, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът допусна две грешки и позволи на съперника си да стигне до успеха.

 

Димитров започна по-уверено втората част и от резултат 2-2 постигна два поредни пробива и взе 4 поредни гейма, за да изравни резултата. В решаващия сет хасковлията проби в 5-ия гейм, но Зверев успя да върне пробива веднага. Все пак, българският тенисист отново взе подаването на опонента си, след което затвори мача на собствен сервис след малко под 2 часа игра.

 

В следващия кръг съперник на Григор Димитров ще бъде Денис Истомин, който влезе в схемата като щастлив губещ и победи в първия кръг англичанина Алиаз Бедене с 6:3, 7:6.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

marcho_89
15.02.2017 19:14

Не знам дали се дължи на Дани Валвердо или в помъдряването на Гришо,но освен това че си подобри адски много сервиса започна и да не пада духом.Преди му беше адски трудно да обърне даден мач или да завърши ключова точка,а сега го прави с лекота.Напред Гришо,ние българите няма да откажем да спечелиш и този трофей!

Good0ne
15.02.2017 18:55

айде сега вадете една българска ракия заедно и една шопска салатка

Kireto1232
15.02.2017 18:25

Гришо наистина няма спирка ,дано продължава в този дух и в Ротердам и отново поне финал му пожелавам *wink*