Сити с трети пореден успех (видео)

09:09
Сити с трети пореден успех (видео)

Отборът на Манчестър Сити записа трета поредна победа във Висшата лига. В последен мач от 25-ия кръг гражданите се наложиха с 2:0 при гостуването си на АФК Борнемут.

 

Пеп Гуардиола отново заложи на новото попълнение Габриел Жезус да бъде на върха на атаката за сметка на Серхио Агуеро, който остана резерва. Все пак аржентинецът се появи в игра още в 15-ата минута, тъй като Жезус получи контузия и трябваше принудително да напусне терена. Иначе през първото полувреме гостите бяха по-активният тим, като опитваха с бързи подавания да излизат зад гърба на противниковата защита. В началните минути няколко добри възможности се откриха пред Рахим Стърлинг, но той не успя да се разпише. От своя страна домакините отговориха в 20-ата минута, при която Джордан Айб излезе очи в очи с Кабайеро, но испанският страж отрази удара му. В 26-ата минута Стърлинг получи подаване от Лерой Сане в наказателното поле, но шутът му от десетина метра срещна левия страничен стълб на вратата. Натискът на Сити ставаше по-осезаем и логичното се случи в 29-ата минута, при която Рахим Стърлинг най-после успя да се разпише. Лерой Сане пусна успореден пас на вратата, защитник на Борнемут не се намеси добре и топката попадна в английския национал, който от чиста позиция не сбърка за 1:0.

 

Домакините отговориха буквално в ответната атака, при която Джошуа Кинг вкара топката във вратата на Кабайеро. За жалост на черешките страничният рефер вдигна флага за засада, въпреки че нападателят се намираше в чиста позиция. Така в крайна сметка голът бе неправилно отменен. Това може би се оказа и ключовият момент в мача, тъй като след почивката гостите успяха да реализират второ попадение и да решат всичко в своя полза. В 69-ата минута играещият много силно Рахим Стърлинг навлезе в наказателното поле на съперника и пусна остро подаване към Агуеро. Аржентинецът игра с топката, а след това тя се отби в крака на бранителя Тайрън Мингс и влетя в мрежата за крайното 2:0 за Сити.


С успеха тимът на Пеп Гуардиола скъси дистанцията от лидера Челси на 8 точки. Гражданите са втори с 52 пункта, докато лондончани са с 60. Борнемут остава 14-и с 26 точки.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари