Никс надви Сан Антонио у дома

10:20
Никс надви Сан Антонио у дома

Отборът на Ню Йорк Никс записа много ценна домакинска победа с 94:90 над Сан Антонио Спърс в среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. Сред поредицата слаби мачове и скандали около клуба през последните седмици, снощи нюйоркчани демонстрираха, че все още не са отписали борбата за място в плейофите и то, надделявайки над един от най-силните отбори в Лигата.

 

След равностойно начало в Медисън Скуеър Гардън, гостите успяха да вземат минимален аванс в края на първата четвърт – 21:18. И през втората част играчите на Грег Попович продължиха да са по-ефективният тим на паркета, водени от своята суперзвезда Кауай Ленърд, и логично на полувремето те отново бяха напред в резултата – 48:42.

 

Обратът за Никс настъпи в началото на третата част, когато те направиха серия от 9-0. В края на този период домакините вече водеха с 3 точки при 69:65. В решаващата последна четвърт, подкрепяни от своите фенове, играчите на Джеф Хорначек показаха характер и успяха да измъкнат победата.

 

Огромна роля за успеха на „бричовете” изигра стрелбата им от далечна дистанция, като те реализираха 9 от своите 14 опита от тройката (64.3%). Звездата на тима Кармело Антъни бе най-резултатен с 25 точки, 10, от които дойдоха в последната четвърт. Силен мач изиграха още Дерик Роуз и Кристапс Порзингис, отличили се съответно с по 18 и 16 пункта.

 

За гостите над всички бе Кауай Ленърд, който вкара 36 точки, към които добави 9 борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки.

 

С победата Никс прекъснаха серията от четири поредни загуби и вече са с актив от 23-33. Сан Антонио пък вече е с баланс от 41 победи и 12 загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация