Реал пречупи опашкар и се върна на върха (видео)

23:46
Реал пречупи опашкар и се върна на върха (видео)

Реал Мадрид се върна на върха във временното класиране на Примера дивисион, след като победи с 3:1 опашкаря Осасуна като гост.


По-рано днес "кралете" бяха изместени от челото, след като Барселона разгроми Алавес с 6:0.


Мадридчани не допуснаха изненада срещу последния в подреждането и в момента имат точка преднина и два мача по-малко от каталунците.


Домакините се намираха в слаба форма от началото на годината, но започнаха срещата напористо и в 18-та минута Кейлор Навас трябваше да избива тежък удар на Фаусто Тиенса. Малко след това Реал Мадрид реализира с една от първите си атаки.


В 24-та минута Бензема пусна хитър пас в коридор към Роналдо, който под ъгъл излезе сам срещу Салваторе Сиригу. Португалецът стреля по тревата, а италианецът не се намеси добре и само отклони топката във вратата си - 1:0 за Реал Мадрид.


Осасуна обаче не се пречупи и продължи да играе на висота. Напористата игра на памплонци даде резултат в 33-та минута, когато Хуан Фуентес пусна превъзходен пас към Серхио Леон, който още по-хладнокръвно копна топката над Навас - 1:1. Само две минути по-късно Бензема се отчете с пропуска на сезона. Французинът беше намерен на празна врата от Роналдо, но Сиригу някак се разтегна и успя да спаси. В края на първата част пък Емануел Ривиер не успя да преодолее Кейлор Навас за втори път.


В началото на втората част Осасуна отново опитваше да вкара втори гол. В 48-та минута Навас обаче спаси фалцов удар на голмайстора Леон. Така се стигна до 62-та минута, когато Иско вкара така важното попадение за Реал. Бензема опита да мине трима защитници на Осасуна, но не успя. Иско обаче отне топката и с плътен удар по диагонала в обратния ъгъл направи 2:1. Любопитното беше, че и двата гола за Реал паднаха след първите удари в очертанията на врата през полувремето.


В 78-та минута Роналдо поиска дузпа за нарушение на Давид Гарсия срещу него в наказанителното поле, а в 83-та Навас отрази поредният опасен удар на Серхио Леон. В крайна сметка Реал устиска аванса си, а във втората минута на добавеното време резервата Лукас Васкес реши всичко с трети гол.


Осасуна - Реал Мадрид 1:3


0:1 Кристиано Роналдо 24’


1:1 Серхио Леон 33’


1:2 Иско 62’


1:3 Лукас Васкес 90+2’

 

Състави:


Осасуна: Сиригу, Бонин (15 - Гарсия), Оиер, Вуядинович, Фуентес (53 - Клерк), Беренгер, Фаусто (61 - Лео), Каусич, Хайме, Ривейер, Леон


Реал Мадрид: Навас, Начо, Варан, Рамос, Данило (57 - Хамес), Марсело, Модрич, Касемиро, Иско (88 - Ковачич), Бензема (72 - Васкес), Роналдо

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Good0ne
13.02.2017 01:06

Този футболист на Осасуна май кракът му се счупи...

danialves2
12.02.2017 12:02

Честита ви победа момчета. Всеки ,който следи Ла Лига, знае че гостуванията на Осасуна са коварни, но просто с този рекорд от 0 победи на собствен терен през сезона не се виждаше как могат да спънат Реал

BarcaLeo
12.02.2017 10:28

да започва се, да но и лудогорец ни зарадват с добро представяне, и един финал Ел Класико така дълго чакан

GaLaxY94
12.02.2017 00:09

Започва един месец със мачове през 2-3 дни! ХАЛА МАДРИД!

CFC_H_A_Z_A_R_D
12.02.2017 00:37

Така е но по-важното което започва е ШЛ и ЛЕ!!!Пикът на сезона мачовете на истината,толкова много пари,толкова много мачове,толкова много залози!!!Нямам търпение да започнат епичните сблъсъци на титаните!!!