Деле Али е играч на месеца в Англия

22:25
Деле Али е играч на месеца в Англия

Младият талант на Тотнъм Хотспър Деле Али бе обявен за най-добър играч във Висшата лига за месец януари. Английският национал заслужи приза, след като отбеляза 5 гола, които помогнаха на шпорите да се представят страхотно през месеца и да се изкачат до второ място в класирането.

 

Халфът се разписа два пъти при победата над Уотфорд с 4:1 на "Викъридж Роуд", а три дни по-късно отбеляза и двете попадения за успеха над лидера Челси с 2:0 над "Уайт Харт Лейн". С този мач бе сложен и край на серията от 13 поредни победи на сините.

 

Али даде старт и на обрата на Тотнъм при гостуването на Манчестър Сити, когато лондончани наваксаха пасив от два гола, за да стигнат до равенството. "Това е истинска чест. Целият отбор игра брилянтно през този месец", коментира 20-годишният футболист.

 

За мениджър на месеца бе определен наставникът на Суонзи Сити Пол Клемънт. За Клемънт това бе дебютен месеца начело на лебедите, като той замени на поста Боб Брадли на 3 януари. В дебюта си треньорът успя да изведе своя тим до победа с 2:1 при гостуването на Кристъл Палас, а по-късно през месеца уелският отбор стигна до знаменит успех с 3:2 при гостуването си на Ливърпул. В последния си мач за януари Суонзи победи Саутхямптън с 2:1 и се измъкна от зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация