Янович измъчи максимално Григор, но класата на българина натежа (видео)

20:23
Янович измъчи максимално Григор, но класата на българина натежа (видео)

Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира София Оупън. Пред близо 10 000 зрители в столичната зала „Арена Армеец” първата ни ракета се наложи трудно с 4-6, 6-3, 7-5 над поляка Йежи Янович. Така Григор спечели първия си мач пред родна публика на турнир от Тура. Това бе и първи мач за Григор след полуфинала на Аустрелиън Оупън.

 

Иначе двамата тенисисти изиграха страхотен двубой, продължил малко повече от два часа. В откриващия гейм Янович поведе с 0:30, но Димитров отговори с два много мощни сервиса за 30-30. След няколко равенства българинът все пак спечели подаването си след близо 4 минути игра. Първият пробив в мача дойде в петия гейм и бе в полза на поляка, който поведе с 0-40 след няколко грешки на Григор. Българинът отрази първата възможност, но при втората прати топката в аут от форхенд и загуби подаването си.

 

Гришо опита да притисне съперника си още в следващия гейм, но мощният сервис на Янович му бе верен помощник във важните разигравания. За съжаление до края на сета хасковлията така и не успя да намери верния начин за противодействие на силния начален удар на поляка, който спечели първата част с 6-4.

 

Полякът продължи да играе агресивно, което му донесе две възможности за пробив в първия гейм на втората част. Този път обаче Григор наложи волята си и спечели своето подаване. Постепенно първата ни ракета започна да взима предимство и логично в четвъртия гейм достигна до първите си точки за пробив в мача. Първо при 30:30 българинът направи изумителен минаващ удар по правата, който остави без дъх зрителите в Арена Армеец. За съжаление при следващото разиграване Григор изпрати бекхенда си в аут и резултатът в точките отново бе изравнен. Все пак подемът в играта на най-добрия ни тенисист продължи и в крайна сметка той успя да пробие своя съперник и да поведе с 3-1. След това третият поставен спечели категорично подаването си и така се откъсна напред с 4-1. До края на сета Димитров продължи да играе солидно и логично го спечели след 6-3.

 

Очаквано заключителната трета част предложи много вълнуващ тенис на зрителите по трибуните. След равностойно начало, при което двамата тенисисти печелиха своите подавания, в шестия гейм Григор бе поставен пред сериозно напрежение. Най-добрият ни тенисист трябваше да отразява 3 точки за пробив, но в крайна сметка демонстрира характер и спечели сервис гейма си. На свой ред в следващия гейм българинът също достигна до 3 възможности да пробие съперника, но Янович удържа подаването си след близо 6 минути игра.

 

Решителният момент в мача дойде в 11-ия гейм, при който Димитров нанесе своя удар, реализирайки ключов пробив за 6-5. Ръката на Гришо не трепна и той затвори мача на свой сервис за крайното 7-5. Така той записа втора победа над този съперник от общо три срещи помежду им.

 

На четвъртфиналите Григор ще се изправи срещу миналогодишния финалист Виктор Троицки от Сърбия, който по-рано днес се наложи с 2-1 сета над холандеца Робин Хаасе.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

biser_gerrard
10.02.2017 11:41

Малоумната публика не осъзнава, че така ще прогонят добрите тенисисти - Янович едва ли повече ще дойде на турнир в София, а неска и Типсаревич като бъде освиркан - не го чакайте и него втори път. И така вместо да се популяризира турнира в София и на тенисистите да им е приятно да идват и да играят тук, ние ще ги прогоним *thumb_down*

simvol_bg
10.02.2017 09:31

Срещу Надал, публиката беше един от факторите Григор да падне психически и да загуби. В момента всичко се връща на съперниците му в София.

BoB_i_leshta
09.02.2017 22:55

Няма спор ,че на моменти част от публиката се държеше изключително просташки от началото на втория сет до края на мача ,но именно на нея трябва да благодарите ,че Григор утре ще играе с Троицки ,а няма да е в самолета за Ротердам . Янович имаше 90+ % вкаран първи сервис в началния сет и както бе тръгнало щеше да опука нашия за има-няма час време . Във втория сет полякът видимо се изнерви и започна да допуска грешки както при сервис ,така и при разиграванията . Като цяло не кой знае колко добър мач на Гришо (не че имаше какво да прави ,когато топката постоянно лети с 220 км/ч срещу него) и е прав ,че публиката му измъкна тая победа

RoSKo0o0
09.02.2017 22:47

За пръв път виждам такова държане на публиката по време на тенис мач... чувствам се засрамен!

Rezors
09.02.2017 21:56

Като абсолютен патриот заставам твърдо зад мнението си, че нашето общество изобщо не е дорасло за турнир от такъв калибър. Не говорим изобщо за тенис, а като цяло. Такава селяндурщина не съм виждал никъде другаде. Има разлика между пламенно подкрепяне и малоумно освиркване. Тенисът не е спорт, на който да си показваш магариите, но за съжаление нашите "столичани" изпъкнаха пред света точно с тези си действия. Браво, после не ми се сърдете и цупете, че ни мислят за примати все още. Каквото повикало, такова се обадило.

П.С. Поздравления за Григор. Неприятен тип ми е, но нека се представи добре и продължи развитието си, защото е наистина талантлив играч. Успех му желая.

Hazarddddd
09.02.2017 21:37

Поздравления за Григор! Не искам да говоря за цялата публика, но онези които ръкопляскаха между два сервиза на Янович и хвърляха боклуци на корта, са пълни пумияри. Това са селяни, които не трябва да стъпват вече на тенис мач. Жалко, че няма да се вземат мерки. Никъде не съм виждал да се ръкопляска след сбъркан първи сервиз и няма и да видя. Не заслужаваме този турнир да се провежда у нас! Ще помоля winner да не ми трият коментара, защото това си е самата истина за тези хора...

Hazarddddd
09.02.2017 21:47

Именно! Пропуснах да кажа и за освиркванията. Просто нямам думи...

marcho_89
09.02.2017 21:44

Публиката в България не е научена да гледа тенис на живо. На моменти все едно беше футболен мач от В група.

marcho_89
09.02.2017 21:03

Страхотен мач изигра Янович.Сервисът му беше убийствен,но Гришо измъкна победата с класа.За жалост част от публиката показа селски манталитет, което беше доста грозно.Успех на Григор срещу Троицки!

rad011
09.02.2017 21:16

И мен ме хвана срам ама кво да се прави-бг манталитет.*thumb_down*

futbolista_rs
09.02.2017 21:12

Подкрепям коментара. Колкото до публиката, даже пред телевизора ме хвана срам от тези моментни освирквания, подвиквания и не заемане на местата на време.

rad011
09.02.2017 21:12

Наистина убийствен сервис на поляка.Не един път забоде сервис от сорта на 220-230 км/ч.