Наказаха футболист заради ""ш...н циганин"

12:41
Наказаха футболист заради ""ш...н циганин"

Вратарят на Мелбърн Сити Дийн Бузанис бе наказан със спиране на състезателните права за 5 мача, след като нарече албанския нападател на Мелбърн Виктори Бесарт Бериша "ш...н циганин".

 

Инцидентът бе уловен от камерите в края на нажеженото дерби между двата големи отбора от Мелбърн, което завърши с победа с 2:1 за Виктори. Страстите се нагорещиха, след като Виктори отбеляза два гола в последните 10 минути на срещата, за да стигне до пълен обрат и да грабне успеха. Нервите на 26-годишният Бузанис не издържаха и той избухна с расистки обиди спрямо Бериша. В последствие стражът на Сити се е извинил на своя съперник, което е взето предвид от Дисциплинарната комисия при определянето на размера на наказанието.

 

"Трябва да се считаш за късметлия, че се размина с минимално наказание и можеш да си сигурен, че няма да имаш този късмет втори път", обърна се президентът на комисията Джон Маршал към Бузанис.

 

Вратарят ще пропусне 5 мача на Мелбърн Сити, като ще бъде заместен от опитния датчанин Томас Сьоренсен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
09.02.2017 01:00

Ако това го броим за обида направо нас трябва да ни дисквалифицират от Еврозоната.

TheHeavenMakers
08.02.2017 21:34

Какво друго освен шибан циганин може да се каже за един ислямо-албанец ! Това племе мангалско рано или късно ще бъде изкоренено до крак от тази земя. За мюсюлманите става въпрос , албанските цигани ще си ги изморят сърбите.