Александър Лазаров загуби от молдовец

20:03
Александър Лазаров загуби от молдовец

Българският тенисист Александър Лазаров приключи участието си на турнира София Оупън. Получилият „уайлд кард” за основната схема на турнира българин отстъпи в първи кръг от молдовеца Раду Албот с 6-7 (0), 2-6 в мач продължил 73 минути.

 

В дебюта си в тура на ATP 19-годишният Лазаров показа добър тенис, но липсата на опит в ключовите моменти се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя. Българинът започна със самочувствие и с мощни удари от дъното на корта опитваше да тормози своя съперник. Агресията на родния ни тенисист даде резултат в третия гейм, в който той успя да пробие и да поведе с 2-1, а след това безпроблемно затвърди преднината си на свой сервис за 3-1. Лазаров продължи да играе стабилно и при 5-4 получи право да сервира за сета. Точно тук обаче настъпи спад в неговата игра, от който се възползва Албот, за да изравни за 5-5. Впоследствие 92-ият в света молдовец взе инициативата и в крайна сметка измъкна сета след тайбрек със 7-0.

 

Албот продължи да е агресивен и в началото на втората част, пробивайки своя опонент в откриващия гейм, а след това успя да затвърди пробива си за 2-0. Българинът обаче показа характер и успя да спечели следващите два гейма, за да изравни резултата. За съжаление силите на Лазаров стигнаха дотук, след като молдовецът успя да го пробие на два пъти до края на сета и да затвори мача при 6-2 в своя полза.

 

На осминафиналите Албот ще срещне поставения под номер 2 в схемата Давид Гофен от Белгия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация