Милан с трета поредна загуба (видео)

15:38
Милан с трета поредна загуба (видео)

Милан се свлече на осмо място в класирането на Серия "А". Футболистите на Винченцо Монтела паднаха с 0:1 у дома срещу Сампдория. Единственият гол вкара звездата на "моряците" Луис Муриел от дузпа в 70-ата минута. Загубата, която е трета поредна за "росонерите", ги отдалечава от класиране в Европа.


Футболът през първото полувреме не бе от висока класа. Положенията пред Джанлуиджи Донарума и Емилиано Вивиано се брояха на пръстите на едната ръка. Първата възможност се откри пред полския халф на гостите Карол Линети, който си пробва късмета, но Донарума бе на своето място.


В 36-ата минута миланистите вдигнаха градуса пред вратата на "Ил Дория". Марио Пашалич не успя да засече топката от непосредствена близост, след като Сусо проби отдясно. Секунди след това Жерард Деулофеу стреля, но твърде анемично и Вивиано улови безгрижно. Последваха още 2-3 разбърквания пред вратата на "моряците", но до гол така и не се стигна.


След почивката "росонерите" започнаха по-настървено, което доведе до няколко опасности. В 48-ата минута разбъркване пред Вивиано и изстрел под ъгъл на Деулофеу. Доскорошното крило на Евертън обаче нямаше шанс и топката се отби в гредата. Няколко минути след това Карлос Бака опита "ала Пиола", но също не сполучи. В 59-ата минута Пашалич опита мерника си от чиста позиция, но се размина с радостта на сантиметри.


И докато изглеждаше, че Милан подготвя почвата за свое попадение, в 70-ата минута Марко Гуида наду свирката и посочи бялата точка. В основата на всичко бе грешка на Кристиан Сапата, след която Фабио Куалярела излезе един на един с Габриел Палета. Последва контакт и падане на нападателя. Луис Муриел отбеляза хладнокръвно дузпата - 1:0 за "Ла Самп".

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bobolino
05.02.2017 16:05

Винаги когато им тръгне играта почват да се контузват ключови играчи.Няма такъв отбор в света с толкова много контузии.Голям карък....

Kalinho
05.02.2017 21:09

остави контузиите ами тоя Сапата ако зависи от мен няма да носи и водата на тренировките. Не знам как я правят тази селекция но за мен играчи като Сапата, Палета максимум да гонят топките на тренировка. Очаквах януари да вземем поне 1 играч от топ класа, които да вдигне нивото. Ние взехме двама средно добри и с огледа и на контузията на Бонавентура не виждам вече реален шанс за ШЛ.

CFC_H_A_Z_A_R_D
05.02.2017 16:56

Арсенал???