Григор Димитров: Вълнувам се, ще разчитам много на публиката

16:16
Григор Димитров: Вълнувам се, ще разчитам много на публиката

"Вълнувам се да изляза пред родна публика. Ще опитам да се адаптирам бързо, ще тренирам максимално. Гледам напред към първия мач. Наясно съм, че очакванията към мен са големи и няма как да няма напрежение. Вълнувам се, няма смисъл да го крия, но това е нещо хубаво. Винаги съм се гордял, че съм българин и това, че имам възможност да играя пред родна публика означава много за мен", това заяви най-добрият ни тенисист Григор Димитров на пресконференция преди началото на турнира София Оупън.

 

Българинът е поставен под номер 3 в схемата, като след впечатляващото му представяне на Откритото първенство на Австралия, където достигна до полуфиналите, всички у нас очакват от него успех и на родната сцена.

 

"Самата обстановка в сравнение с Мелбърн е много различна, тъй като в Австралия играеш навън, а тук си в зала. Настилката е добре, всичко ми се струва нормално. У дома съм си и разбира се ще разчитам много на публиката", сподели Гришо.

 

"Не съм спирал да работя в последните месеци. Особено когато започнахме да работим с Дани в средата на миналата година. Гледахме да се фокусираме върху нещата, които бяха важни. С него виждаме играта по един и същи начин и двамата искаме да построим тениса ми така, че да е печеливш. По този начин, независимо от противника ми, да им повече от една опция, да мога да се настройвам спрямо настилката, съперника. Мисля, че последните месеци изиграха много важна роля за това, защото просто не спряхме да тренираме. Дори и в дните, които бяха за почивка. Всичко това ми идва в плюс – чувствам се по-уверен на корта, защото знам, че съм си свършил работата", заяви той.

 

На въпрос дали се чувства изтощен от сериозното психическо и физическо натоварване през последния месец в Мелбърн и дали е имал възможност да проследи триумфа на легендата Роджър Федер, първата ни ракета заяви: "Физически се чувствам добре, психически също. Имах възможността да си почина малко. Въпреки това обаче продължавам да тренирам – всеки ден съм във фитнеса и се опитвам да поддържам едно ниво. Със сигурност не е лесно, особено с толкова много турнири през годината - всеки ден да ставаш и да правиш едно и също нещо в продължение на седмици. Но след като успях да го направя в последния месец, значи мога да го правя постоянно. Затова е много важно да избирам правилните турнири, на които да играя, за да мога да имам време, освен да се възстановя, но и да тренирам допълнително."

 

Относно финала в Мелбърн между Роджър Федерер и Рафа Надал, Гришо сподели: "Гледах мача. Мечтата ми бе да играя срещу Роджър. Със сигурност ми бе трудно да гледам срещата, но все пак това бе 18-а титла за него. Коментирахме помежду си, след мача ми с Рафа получих много добро съобщение от него. Бях не само поласкан, но и като фен на тениса – това бе специален момент за мен."

 

"Моята голяма мечта още от малък е да спечеля титла от Големия шлем, но също така и да стана номер 1 в ранглистата. Мисля, че всичко това е възможно. Трябва продължавам по същия начин и да бъда позитивен на корта", каза още Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

d3_
04.02.2017 21:48

А тая "родна публика" колко те плю миналата година ... Чак ме е срам на моменти ...