Официално: ЦСКА взе под наем еквадорско крило

16:26
Официално: ЦСКА взе под наем еквадорско крило

Еквадорецът Кевин Меркадо вече официално е играч на ЦСКА, съобщава официалният сайт на "армейците".


22- годишното крило идва като преотстъпен до края на календарната година от испанския Гранада, но ако се представи на висота армейският клуб е договорил опция за пълното откупуване на правата му. Младокът акостира през 2014 година в клуба от Примера дивизион, чийто скаути са впечатлени от бързината и изявите му в юношеските и младежки национални гарнитури на страната, където е основен играч.


С формацията до 17 години Меркадо играе на финалите на Световно първенство в Мексико и отбелязва важен гол срещу Буркина Фасо, с който  класира тима за следващата фаза. В Испания Кевин се изявява за дублиращия тим на Гранада, след което е преотстъпван последователно в  първодивизионните аржентински Годой Круз и Сармиенто.


Последните два сезона в елита на Аржентина офанзивният халф е записал 38 мача и общо 5 попадения за първенство и местните купи, както и 8 асистенции.

 

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на Футболен клуб ЦСКА София пожелават на Кевин Меркадо много успехи с червения екип.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация