Ларс Лагербак е новият селекционер на Норвегия

18:37
Ларс Лагербак е новият селекционер на Норвегия

Шведът Ларс Лагербак, който е на 68-годишна възраст, е подписал 3-годишен договор с Футболната асоциация на Норвегия, съобщават от норвежката федерация.

 

Лагербек е селекционер на Швеция през 2000-2009 г., на Нигерия през 2010-та година, както и на Исландия от 2011-2016 г. Кулминация и върхово постижение в своята треньорска кариера шведът може би прави на Европейското първенство през изминалата година във Франция, като под негово ръководство малката островна държава Исландия направи зашеметяващо представяне. На осминафиналите исландците станали известни с викингския си рев, отстраниха унизително традиционно силния отбор на Англия, като така се класираха за четвъртфиналите на едно от най-значимите и интересни състезания по футбол.

 

Новият селекционер на Норвегия поема поста от Пер Матияс Хьогмо, който през ноември миналата година подаде оставка, след поредица от слаби резултати. С три загуби и една-единствена победа срещу Сан Марино, норвежците се намират на предпоследното място в квалификационна група C, за Световното първенство през 2018-та година, което ще се проведе в Русия. Тя е и на 84-та позиция в ранглистата на ФИФА.

 

"Това очевидно е трудна ситуация. Ще е трудно и да спечелим първото място в групата, но все още имаме възможност да завършим втори и да имаме шанс на баражите", споделя Лагербак пред репортери за шансовете на Норвегия за класиране на Мондиала.

 

Назначаването на Лагербек дава край на двумесечната сага в търсенето на селекционер от страна на норвежката федерация. Преди това бившият нападател на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр и успешният треньор на Копенхаген Стале Солбакен отказват да поемат норвежкия национален отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация