Берое победи Зирка в мач с пет гола

17:31
Берое победи Зирка в мач с пет гола

Берое победи Зирка (Кропивницкий, Украйна) с 3:2 в последната си контролна среща в Кипър. Жуниор Мапуку откри резултата в 30-ата минута, а в последната минута на първата част Павло Полехенко изравни. Две минути след почивката Борислав Цонев отново даде преднина на беройци. В 52-ата минута Андрий Бацула върна равенството от дузпа. В 63-ата минута Борислав Цонев за втори път прехвърли стража на украинския тим за 2:3.

 

В 8-ата минута Карлос Охене изведе Атанас Зехиров вдясно по атаката. Националът финтира бранител и стреля към вратата на Зирка, но ударът му бе блокиран от бранител. В 13-ата минута Павло Полехенко опита удар от малък ъгъл, но Душан Перниш се намеси добре и изби в корнер. В 19-ата минута Артем Щедрий получи топката в наказателното поле и отправи удар от 15 метра, но право в ръцете на Душан Перниш. Две минути по-късно Олександър Кучеренко намери на границата на наказателното поле Артем Ситало, който опита удар от движение, но кълбото премина на два метра над вратата на старозагорци. В 24-ата минута след центриране от фаул в наказателното поле на Берое Олександър Кучеренко бе останал непокрит, но не успя да намери добре топката и кълбото излезе в аут. В 27-ата минута играчите на „Зирка“ организираха отлична атака при която Артем Ситало бе изведен в чиста позиция, но Душан Перниш се намеси отлично и спаси. В ответната атака Мартин Райнов изведе Атанас Зехиров отдясно. Крилото пусна технично към Карлос Охене в чиста позиция, който от 5 метра не успя да намери рамката на опразнената врата. В 29-ата минута след центриране в наказателното поле на старозагорци Артем Ситало отправи удар с глава, избит от стража на старозагорци. Топката попадна в Павло Полехенко, който от 5 метра опита добавка, но Перниш се намеси отлично и изби в корнер. В 30-ата минута Веселин Пенев пусна към Карлос Охене. Ганаецът изведе Жуниор Мапуку очи в очи с Роман Льопка. Централният нападател финтира стража и откри резултата в полза на Берое- 0:1.

 

В 45-ата минута Зирка организира многоходова атака. Олексий Чичиков центрира отдясно към границата на наказателно поле, където Артем Ситало стигна първи до топката и успя да чукне кълбото към Павло Полехенко. Последният се озова в чиста позиция и с удар в близкия ъгъл вкара за 1:1. Две минути след почивката Веселин Пенев центрира в наказателното поле към Жуниор Мапуку, който върна назад към Борислав Цонев. С техничен удар от въздуха и дъгата на наказателното поле полузащитникът майсторски прехвърли вратаря на Зирка за 1:2. В 52-ата минута съставът на Зирка получи дузпа за нарушение на Георги Динков срещу Олексий Чичиков. Зад топката застана Андрий Бацула, който успя да изравни – 2:2. В 54-ата минута Антон Карачанаков изпълни пряк свободен удар близо до ъгъла на наказателното поле, но топката срещна страничната греда и излезе в аут. В 61-ата минута Олексий Чичиков навлезе в наказателното поле вдясно по-атаката и от аутлинията успя да върне към непокрития Андрий Бацула. Нападателят на украинският тим стреля силно от 13 метра, но Душан Перниш се намеси блестящо и спаси. В 63-ата минута Ерик Почански изведе Борислав Цонев зад защитата на Зирка в ляво по атаката. Роденият в Благоевград футболист видя излезлия да го пресрещне вратар и майсторски го прехвърли за втори път с удар от 22 метра за 2:3. Две минути по-късно Ерик Почански отново изведе Борислав Цонев отляво по атаката на старозагорци. Борислав Цонев навлезе във вътрешността на терена и стреля от границата на наказателното поле, но Роман Льопка този път успя да спаси. В последната минута на редовното време футболист на Зирка прати топката във вратата на старозагорци с глава, но попадението бе отменено заради нарушение срещу Мартин Райнов.

 

Това бе последна контролна среща от лагера в Агия Напа. В Кипър Берое записа две победи – над Висла (Плоцк, Полша) и Зирка (Кропивницкий, Украйна) и две поражения от Лех (Познан, Полша) и Уфа (Русия). Утре отборът се прибира в България. В петък следобед Ферарио Спасов ще изведе възпитаниците си на тренировка под Аязмото, а в събота (4 февруари) от 13 часа в Стара Загора е проверката срещу Несебър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация