Гонзо: С тази игра ще минем групите в Лига Европа

14:04
Гонзо: С тази игра ще минем групите в Лига Европа
Спортно-техническият директор на българския шампион Левски Георги Иванов бе човекът, който говори най-много след отпадането от Шампионската лига от тима на Дебрецен. Гонзо не скри разочарованието си от резултата, но показа, че много по-силно впечатление му е направила добрата игра.

- Г-н Иванов, на вас сигурно ви е най-тежко от това, че нямаше кой да вкара гол на Дебрецен...


- Така е. Яд ме е, защото в Унгария наистина играхме много добре. Резултатът на таблото няма как да не ни тежи. За нас е радващо, че вървим в една посока, в която ние искаме. Отборът трябва да играе така, че да може както ние като ръководство, така и хората по трибуните да изпитат удоволствие да го гледат. Няма да обвиняваме никой. Нормално е с времето младите в отбора да започнат тези положения да ги вкарват с лекота. Не можем да виним Гошо Петков. Просто така се получи. Те играха слабо, ние силно. Сигурно и ние някой ден ще победим, когато сме играли слабо.

- Тодор Батков каза, че Ратко Достанич работи доста чевръсто на тренировките, когато се греши, но и на реванша футболистите на Дебрецен бяха оставени да шутират и далеч...

- Вие нали знаете, че Ратко не е магьосник и че за 1 месец няма да може да промени всичко, което не е било работено през тези години. Той работи правилно, работи, за това отборът да върви по прав път. Не обвиняваме никого от предишното ръководство и мисля, че отборът ще показва оттук нататък истинското си лице.

- Колко време ще трябва на играчите, за да влязат физически във формата, в която вие искате?

- По схемата на футбола до края на полусезона не може да се правят някакви радикални промени и е нормално всичко да се изгражда върху това какво е нивото на отбора сега, но самият отбор има потенциал, има добри футболисти. Започваме да разчитаме най-вече на младите футболисти, които ще играят повече в Лига Европа, така че Левски пак ще има отбор, който ще бъде след година или две в Шампионската лига.

- Как преценяваш шансовете на отбора за Лига Европа?

- Първо нека да видим жребия, но от тази игра, която видях, е нормално да имам голям оптимизъм.

- Гонзо ,при тези пропуски идваше ли ти от пейката да скочиш и да вкараш гол?

- Много е лесно отвън да критикуваме и казваме: защо не я вкара, защо не я подаде. На терена е съвсем различно, трябва да мислиш за част от секундата, да решиш най-правилно ситуацията. Така че нека сега момчетата да ги оставим на мира. Нормално е на всички да ни е тежко, че загубихме. На тях също. Надявам се в бъдеще да вкарват повече.

- Говори повече с Топузаков, какво си казахте?

- Нормално на Топузаков му е тежко, както на всички. Казах му, че животът продължава. Радващо е, че отборът игра добре. Нормално е, когато има голове, да има грешки, но момчетата трябва да са горди от този мач, независимо че загубихме.

- На какво се дължи според теб фрапантната разлика между двата мача?

- Първия мач излязохме доста пренавити, с голямо очакване. Футболистите преиграха малко в мача. Голът, който ни вкараха, малко ни разкъса. Нормално е без двама-трима титуляри да има спад. Във всеки един отбор е така. Видяхте как след включването на Рабех целият ни отбор игра по различен начин.

- От Рабех ли дойде и промяната?


- Той е основен футболист и първия мач видяхме колко удара имаха Дебрецен и колко имаха сега. И Рабех сигурно в този мач направи грешки, но сравнително по-малко. Той е лидер в нашата отбрана заедно с Топузаков и е нормално отборът да играе по-силно, когато сме по-сигурни отзад.

- Преди двубоите почти всеобщо бе мнението, че Левски е фаворит. Защо позволихте на Дебрецен да ви отбележи цели 4 гола?

- Фаворитът се вижда по време на мача. След първия мач Дебрецен бе фаворитът и ние не сме си правили илюзии, че ни чака лек двубой. Във втория мач обаче Левски категорично надигра отбора на Дебрецен.

- Преди реванша казахте, че отивате на война. Дадохте ли битка на Дебрецен?

- Е според вас дадохме ли? Аз мисля, че всички футболисти, които започнаха мача, и тези, които влязоха в игра по-късно, се раздадоха максимално, а Дебрецен с два удара към вратата вкараха два гола.

- Тази загуба може ли да навреди психологически на отбора преди участието му в Лига Европа?

- Вие видяхте, че мач с мач не си прилича. След първия мач ви казах, че Левски не игра добре. Дори и да бяхме победили по същия начин, щях да мисля. Във втория мач пък загубихме, но всички сме доволни от играта, която показахме.

- Да завърши, както започнахме - при тази игра в нападение има ли нужда Георги Иванов да се завръща на терена?

- Ще преценя след Нова година. Засега това са ни нападателите. Рано или късно те ще се отпушат и ще започнат да играят по начина, по който ние искаме.

- Георги Христов каза, че вие лично го учите. На какво точно го учите?

- Георги Христов е млад футболист и всеки ден трябва да се учи, така че както аз, така и треньорът се мъчим да му помагаме, с каквото можем. За мен Георги Христов не игра лошо. Но когато си централен нападател и не вкарваш гол, нормално е вината да пада върху теб. Надявам се и Гошо Христов, както и Дениран Ортега и Еньо Кръстовчев да решават с головете си следващите мачове на отбора.

- Какви са изводите след двата мача, които сте си извадили или трябва да си извадите?

- Изводите са, че Левски има много голям потенциал от това, което видяхме вчера и в Баку. От четирите мача с Баку и Дебрецен се вижда, че отборът играе добре в Европа. Срещите със Санта Хулия не ги броя. В два от следващите ни 4 мача играхме с добре. В Баку имахме силно първо полувреме. За мен Левски от мач на мач върви все по-добре и по-добре.

- С тази игра докъде смятате, че ще стигнете в Лига Европа?


- Ако играем така както в реванша с Дебрецен, мисля, че ще преминем групите на Лига Европа. Важното е да се опитаме да поддържаме постоянство в играта ни. Силният отбор трябва да може да изиграе от 10 мача 8 силни и 2 слаби.

- Ще успеете ли да постигнете това постоянство в играта?

- Върху това работим всеки ден.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Schumacher1
14.09.2009 16:25

С ТАЗИ ИГРА ЩЕ ГЛЕДАТА МАЧОВЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И НЯМА ДА МИНЕТЕ ГРУПИТЕ КАКТО СТАНА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ГОЛОВА РАЗЛИКА 1 НА 20

deby_cc
28.08.2009 22:26

UltraBlueHool и аз така мисля нека ЦСКА носи славата на БЪЛГАРИЯ по света а на нас ни е достатъчно журналистите да ни въсхваляват и да ни казват че сме най добри ДА ЖИВЕЕ МУСТАКА

donatelo
27.08.2009 20:10

Eeeeeeeeee,MeToDueB .Не всички са пияници като чичо Митко и племенникаму.Дано да победите в Москва зада станат по-вече точките в ранглистата.Нали все пак сме Българи.
*smile* Успех!

UltraBlueHool
27.08.2009 17:08

Бекъм значи толкова си Левскар или не си гледал мача.Играхме много добре.Всички статистики бяха на наша страна , но футбола не е игра на статистика а на голове.Контролеруемост на топката 70% - 30% , удари във вратата 14 - 3 ( 2 от тях са голове). И греда ударихме просто топката не влиза.Надявам се в Лига Европа да не допускаме толкова лекомислени грешки и да показваме същата игра и резултатите ще дойдат.ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!

beckham_07
27.08.2009 16:16

Хахахахахахаха...на Левски не им ли писна от това да правят и да говорят глупости?Какво се орпавдават и отклоняват темата?Нали са първокласен отбор?Трябва да играят в Шампионската Лига.И коя е тази игра?Един мач играли като хората.Играеш колкото противника ти дава.Първият мач видяхме колко могат да играят.С тая игра и последни няма да са в Лига Европа,а те вече отстраниха фаворитите и отидоха напред.Глупава работа.Левскар съм,но с тази игра ще минат само в следващия кръг за Купата на България!!!!!!!

MeToDueB
27.08.2009 14:59

Добре .. и Гонзо са го напили ония : Батков, Йовов и Достанич .. те били, като Барса .. по-добри даже, така натигравали, че и Барса не може така .. оня другия - такива грешки са нормални за един отбор, играхме много добре .. Гонзо пък и той .. с такава игра минаваме групите. Тцтц .. кво пият тия, кво пушат .. какво ги кара да са такива идиоти с една дума. Лошото е, че много сини им вярват .. и повтарят същите глупости, а не виждат, че и ръководството вече само се "иронизира" и се е*ава с отбора.