Клуб от Серия А готви оферта за нападател на "армейците"

10:27
Клуб от Серия А готви оферта за нападател на "армейците"

Последният в Серия А Пескара иска крилото на ЦСКА Кирил Десподов.


Това съобщи популярният журналист на Ботуша Джанлука ди Марцио в своя сайт, на който публикува трансферни новини от страната.


Според колегата клубът от Серия А вече е влязъл в контакт с армейците за Десподов (20 г.) и може да придобие правата му.


Делфините до снощи заемаха последното 20-о място и водят отчаяна битка за оцеляване, като изоставаха на 12 точки от спасителната зона. Те имаха гостуване на Интер вчера от 21:45 часа.


Заради тежката ситуация на отбора треньорът Масимо Одо (световен шампион с Италия през 2006 г.) иска да се подсили през зимата и Десподов е един от футболистите в неговото полезрение.


Скаутското звено на Пескара отдавна е спряло поглед върху играча на ЦСКА и го е наблюдавало в доста срещи през последните месеци.


20-годишният нападател има 38 мача и 4 гола за Литекс в Първа лига, а този сезон добави 12 участия за армейците. Той записа и 13 мача и 2 попадения във втория ешелон за дубъла на ловчанлии през миналата пролет.


В момента Десподов е на подготовка с ЦСКА в Испания, като игра по едно полувреме в двете проверки дотук – с Локо Москва и Рубин Казан. В първия двубой роденият в Кресна нападател се включи на ниво и на няколко пъти преодоляваше ефектно бранители на столичния руски тим.


Срещу Рубин обаче червените се представиха по-слабо след почивката и Десподов също бе неефективен. И в двата спаринга той бе използван като дясно крило. След срещата с казанци пък се закани да си спечели титулярно място в ЦСКА.


Интересът на Пескара обаче може да промени нещата и кариерата на Десподов да намери друго продължение. Развитие около преговорите за него се очаква през следващата седмица, тъй като евентуален трансфер на крилото зависи и от селекцията на армейците.


ЦСКА вече привлече централния защитник Николай Бодуров и осъществи една продажба, след като Дебрецен закупи Диого Виана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
29.01.2017 14:29

до преди 6 месеца латекс имахе безпорно най - добрата школа в България запоследните 7-8г. но всичко замря и общо взето това е един от последните таланти излезли от нея.