Велик мач! Григор се представи блестящо! Надал стигна до финала! (видео)

15:45
Велик мач! Григор се представи блестящо! Надал стигна до финала! (видео)

Григор Димитров загуби от Рафаел Надал с 2:3 сета в епичен полуфинал на  "Australian Open".


Григор стигна до две възможности за пробив още в първия гейм. Испанецът настояваше да праща топката на бекхенда на Григор, но българинът му показа, че това не е най-добрият подход. След страхотен удар по правата Димитров си спечели два брейк пойнта. Рафа обаче вдигна нивото, успя да ги спаси и да спечели гейма.


25-годишният хасковлия бе убедителен в първия си сервис гейм и го спечели на нула. При следващото подаване на Григор обаче Надал вкара няколко мощни форхенда, а след непредизвикана грешка се стигна до 15:40. Българинът спаси първия шанс за пробид след  третия си ас от началото на мача, но след това опитът му да излезе на мрежата бе посрещнат от отличен минаващ удар и левичарят от Майорка стигна до ранен пробив, който след това затвърди с гейм на нула.


Димитров показа, че развитието на сета не го е разколебало и отговори със силен сервис гейм. След нестабилното начало при подаването си испанецът започна да става все по-убедителен на сервис и след трети гейм на нула и 12 поредни точки при свой сервис поведе с 5:2. Малко по-късно Надал успя да приключи първия сет без да дава възможности на съперника да се върне в него.


В началото на втората част Григор показа новото си лице. Той не се повлия от загубата на първия сет и продължи да играе на много високо ниво, а това бързо даде резултат. Двамата направиха страхотно разиграване, в което българинът демонстрира великолепна защита, но тежките удари на Рафа попадаха в ъглите на корта. В четвъртия гейм първата ни ракета стигна до първия си пробив в мача. Той успя много добре да се справи със сервиса на съперника и спечели гейма на нула, повеждайки с 3:1. При 0:30 Надал получи предупреждение за баване на времето, след като се забави при изпълнение на сервис.


Димитров загуби аванса си, след като сервисът му изневери в седмия гейм. Толкова стабилен до този момент при начален удар, той направи две двойни грешки и почти не вкара първи сервис. Това даде възможност на Надал и той се възползва. След изключителен минаващ удар испанецът стигна до втория си шанс за пробив в гейма, а след втората двойна грешка на съперника резултатът стана 4:3.


Поставеният под номер 15 българин успя веднага да отговори. Той се възползва от няколко грешки на Рафа и стигна до нов пробив. Краля на клея пък върна подаръка, като завърши гейма с двойна грешка. Григор сервираше за сета, но сякаш напрежението му повлия. Той изигра слаб гейм и загуби подаването си.


Последва най-дългият гейм от началото на срещата, който бе изпълнен с нервни моменти. Рафа отново имаше проблеми със сервиса, но пък той го спаси в критичните ситуации. Григор си изработи четири сетбола, но не успя да се възползва от тях. След разочарованието от пропуснатите шансове той се справи отлично при началния си удар в следващия гейм. Изключителна игра на мрежата на българина му донесе нови два сетбола и този път се възползва. Грешка на Надал сложи край на втория сет, спечелен от Димитров със 7:5.


Началото на третата част бе изпълнено с великолепни разигравания, а нивото на тениса бе много високо. В третия гейм след двойна грешка Григор се озова в ситуация 15:40, но се справи прекрасно. Два добри сервиса и шансовете бяха неутрализирани. В следващия гейм Димитров демонстрира феноменална защита, но това не бе достатъчно, тъй като ударите на Надал не намалиха скоростта и точността си. Испанецът обаче трябваше да използва целия си арсенал, за да печели точките.


При 2:2 Рафа стигна до пробив без да направи нещо изключително. В този момент за пореден път в мача Григор показа колко се е променил и колко стабилен психически е станал. Изключително стабилен той постави Надал под напрежение при неговото подаване. След три възможности за пробив, спасени от Рафа след отлични сервиси, той стигна до четвърта след блестящ форхенд по правата и след това спечели гейма, изравнявайки за 3:3.


Последваха няколко гейма, в които и двамата бяха малко по-убедителни при своите подавания. При 6:5 за Григор се стигна до по-дълга пауза, тъй като зрител на трибуните имаше проблем и медицинските лица трябваше да се намесят. Прекъсването не се отрази на тенисистите и те продължиха да играят на високо ниво. Надал спечели сервис гейма си и сетът трябваше да се реши след тайбрек.


Изключителната битка продължи и в заключителния гейм, като всяка почти всяка точки бе изпитание на нервите и уменията на двамата. Испанецът поведе с 3:1 и след това с 5:3, но Григор успя да изравни за 5:5. Тогава опитът на Надал си каза думата и в решителния момент той успя да надделее със 7:5. Рафа обаче трябваше да покаже най-доброто от себе си, за да стигне до успех в сета.

 

В първите три гейма на четвъртия сет пробиви нямаше. Двамата тенисисти бяха солидни при сервисите си. Надал водеше с 2:1 при първата почивка на сета.

 

Последва оспорван гейм при подаването на Гришо. При 40:40, българинът стигна до авантаж, след което успя бързо успя да затвори гейма и да стигне до 2:2.

 

Димитров започна силно третия сервис гейм на Надал за сета. Българинът стигна до 30:15, но Рафа изравни. Последва най-дългото разиграване в мача до момента. То бе взето от Надал. В следващата точка Рафа сервира силно и ретурът на Гришо отиде в аут - 3:2 за испанеца.

 

Рафа взе две точки при следващия сервиз гейм на Гришо, но българинът не допусна срив - 3:3. При 40:30 за Надал в следващия гейм, Гришо поиска ястребово око. То отсъди в полза на Рафа. Така се стигна до 4:3 в полза на испанеца. Димитров даде само точка на Рафа при следващия си сервис гейм и бързо стигна до 4:4. Рафа не срещна проблеми в следващия гейм и доведе нещата до 5:4. Григор щеше да сервира за своето оставане в мача. След два аса Димитров затвори гейм като по учебник - на 0. Резултатът отново бе изравнен.

 

Григор се съпротивляваше здраво в следващото подаване на Надал, но Рафа го спечели, след като съумя да избегне неприятен момент при 30:30. При 6:5 за испанеца, Димитров сервираше, за да докара сета до тайбрек. 16-ят ас на Гришо в мача доведе до 40:0 при подаването на българина. Вместо да затвори лесно гейма, последва двойна грешка, която възроди ндеждите на Рафа. Но в следващото разиграване Григор бе безпощаден. 6:6 и нов тайбрек!

 

При 2:2 точки в тайбрека, Гришо направи минипробив. Димитров взе следващите си две подавания. 5:2! Последва нов минипробив в полза на Григор и три сетбола при 6:3. Надал спаси единия, но при следващото разиграване Димитров нямаше грешка! Сет за българина! 2:2! За първи път в кариерата си Гришо спечели тайбрек срещу Надал!

 

Първият гейм в петия сет беше епичен. Над десет минути Надал се опитваше да пробие Гришо, но в крайна сметка Димитров удържа и поведе с 1:0. Григор започна силно втория гейм и стигна до брейк пойнт при 40:30. Надал се измъкна, докарвайки нещата до равенство. Последваха две бързи точки в полза на испанеца. Резултатът стана 1:1. Първата почивка в сета дойде след 24 минути игра и при резултат 2:1 в полза на Гришо, който лесно взе второто си подаване, реализирайки междувременно 18-я си ас в двубоя.

 

При 3:2 в полза на Григор смениха топките. Надал взе на нула следващия гейм. Последва голяма борба в седмия гейм на сета. Рафа стигна до 40:40, но Димитров показа характер и се оттегли на почивка, водейки в резултата. Димитров успя да стигне до два брейк пойнта в осмия гейм, но Надал демонстрира железни нерви и след четири поредни точки си взе подаването. 4:4.

 

В деветия гейм на сета Надал стигна до шанс да пробив и го реализира. Григор Димитров се бори като лъв в десетия гейм, спаси няколко мачбола, но в крайна сметка Рафаел Надал стигна до успеха. Испанецът се добра до финала след почти пет часа двубой срещу нашето момче.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nph7tisho
27.01.2017 22:52

До коментар [@comment 1948969] от [@user Futbolfen]:

Всъщност каза виж пак.

Chulito
27.01.2017 22:12

До коментар [@comment 1948966] от [@user Futbolfen]:

Уж фен на барса, а подкрепя фен на Реал хахах*beer*

Futbolfen
27.01.2017 22:09

Народа казва, на крива ракета и космоса и пречи *confused**wink*

Futbolfen
27.01.2017 22:04

то на нас или късмет не ни стига или се мал шанс *stop**stop**stop*

nikshan11
27.01.2017 19:15

Уникален турнир на Гришо,малшанс и може би малко късмет не му достигна да се бори за трофея с Роджър,но в следващите няколко години Гришо ще има шанс да спечели някой турнир от Шлема.Само на 25 години е и с упоритост ще го постигне,защото тези които го заплашват леко полека ще сдадат местата.И Мъри и Джокера и Надал едва ли ще могат да достигнат нивото на Федерер да играят като него до 35,36.Успех и на Надал и Федерер във финала,но определено ще съм за Роджър,защото си го подкрепям от край време!

qdReniq
27.01.2017 16:59

MaLkO_LuD94
ogi999

ай стига глупости всеки един е плют и обичан където и да е по света няма такъв ,който да е харесван от всички навсякъде .И в България ще бъде харесван и плют това не е извинение,което ми изкарвате като довод !!!

ogi999
27.01.2017 17:52

момче, ние сме уроди и нямаме свян пред нищо и не зачинаме никои, а най-непоносими са тези от нас които са успели, които като Григор днес са прибрали над 1млн от този си успех, които ги знае и признава всеки, които чукат готени мацки, карат хубави коли и вообще са УСПЕЛИ.....мишките само църкат от злоба и простотия и затова сме без големиге играчи

IvailoGeorgiev
27.01.2017 17:33

Какво значение има дали харесваш някого или не ? Аз също не харесвам примерно Джокера и Мъри, но никога не съм почнал да ги плюя и имам дълбок респект и към двамата. Това, което предостави Григор в днешния мач е достойно именно само за уважение, без значение дали ти е симпатичен или не. Надал започна да навлиза във форма и единственото, което лиши нашия от успех беше късмета и шампионския манталитет на Рафа, да измъква най - важните точки и да показва най - доброто от себе си, когато е нужно. Гришо заслужава нищо друго, но респект и поклон пред това, което предложи днес, независимо дали си му фен или. Препоръчвам ти да научиш разликата, тогава да го плюеш като лама...

qdReniq
27.01.2017 16:54

sakata_97


всеки си има мнение и всеки вижда нещата по собствен начин .Няма да коментирам повече да си се порадвате на спокойствие .Стана от 5-6 години се обяснява как григор ще е сред най -големите до година две ,ми тя психиката му е същата и половината му кариера мина той се не му достига нещо.Дори и сега когато Рафа е на половината на нивото си и пак го би.Гришо печели някви измислени турнирчета дето ги няма силните противници и като дойдат силните противници и го бият това е положението и Вие се радвате ,че играл невероятно за пореден път ама паднал айде със здраве!!!

Hazarddddd
27.01.2017 16:58

Рафа бил на половината на нивото си? Гришо печелил измислени турнирчета? Нямал психика? Моля те спри да пишеш! Най-добре ще е за всички.*smile*

qdReniq
27.01.2017 16:42

ogi999

да точно такива като тези няма ко да им се прави евала ,дето бързо забравят от къде са и къде са тръгнали.Пример какво му пречи на барби ,да дойде в залеза си , да играе в България да му се порадва(не съм от тях) българския фен ,една година стои без отбор, искал в англия да играе смешник!!!

Kireto1232
27.01.2017 16:58

Напълно съм съгласен !

MaLkO_LuD94
27.01.2017 16:50

Да дойде за да може такива като теб да го псуват така както го правеха докато играеше в националния ли *wonder*

ogi999
27.01.2017 16:48

и защо да го прави да го псуват уродите и да обясняват някакви недоразумения по медиите как е свършил и не е никакъв играч...абе хора ние Стоичков дето е със Златна топка, а трябваше да има две Златни топки го изкарахме негодник, тъпанар, не знам какъв си. ако тия спортисти бяха в сърбия или турция щаха да са богове, но българина е един урод, които няма авторитети и само кълне и мрънка срещу можещите като Бербо, Григор и които се сетиш още....да не стъпва тук трява

mancityyy
27.01.2017 16:36

Естествено, че ще се радваме, че Григор участва в такъв мач, но няма смисъл да се лъжем, разочарованието е огромно. Щеше да е много по-лесно за всички, ако беше паднал в 3 сета и нямаше да се води широк анализ. Гадно е, защото ние българите по някаква причина никога не можем да се израдваме напълно спористите, които ни представляват и с които се гордеем. Винаги късметът не е на наша страна и винаги последната стъпка не е успешна. Не знам дали мога днес да говоря за късмет. Надал игра така, както играят най-големите шампиони. 3-4 за Григор в петия сет и 15-40...после последваха 4 точки изиграни не от човек, а от машина. Надал просто отказа за сбърка и след като спаси този гейм, за капак почивка нямаше. Гришо трябваше да сервира веднага след като е загубил подобен гейм, нормално е да не си е събрал напълно мислите, което доведе до две бързи точки за испанеца. Имам усещане, че ако имаше почивка между тези два гейма, може би Григор нямаше да загуби подаването си тогава, но това са догатки, разбира се. Жалко е, наистина, че беше ТОООЛКОВА близо. Жалко е и, че Надал последните 3 години е бледа сянка на себе си и не сме си и помисляли, че може да изиграе такъв мач, а той го направи точно срещу Григор за капак. Убийствено болезнена загуба за нашето момче, дай боже да не го срине точно когато започна играе страхотен тенис.

sakata_97
27.01.2017 16:27

Уникален мач,един от най-добрите мачове които съм гледал,България може само да бъде горда че има такъв тенисист от такова високо ниво,Григор му трябваше много малко за победата,аз по едно време вече го виждах как наистина печели мача,но Надал си е Надал,много голям играч

NoDiggity
27.01.2017 16:27

Шапки долу пред Григор! Невероятен мач изнесе! Израснал е адски много и се надявам в скоро време да ни зарадва с титла от шлема. Заслужаваше я, но уви, това е спорта. Надал също изигра един от най-силните си мачове в кариерата си. Следя го доста, защото съм му голям фен и смея да твърдя че само с Джокович и Федерер е изнасял такива мачове.. Не му достигна и късмет на Гришо, но това е спорта. Поклон пред Гришо! Накара цяла България да се гордее и през работен ден, какъвто е днешния, 80% от хората бяха седнали да го гледат или по заведения, или по интернет, или който както може. Ако не друго, то поне покрай спорта се обединяваме в една обща кауза било то Григор, Волейболния ни отбор, донякъде Лудогорец и прочие.
Все пак - чака ни епичен финал в Неделя. Надал-Федерер е просто една от най-големите класики в историята на този спорт, дано се получи спектакъл подобен на днешния *smile*

El_Fenomeno_9
27.01.2017 16:20

Не очаквах толкова добре да играе нито Надал, нито Григор. Изводите от този мач са изцяло в полза на Гришо, той се справо БРИЛЯНТНО с опитите на Надал да разконцентрира бекхенда му, какви глупости може да каже някой за много грешки от бекхенда на Григор само който не е хващал ракета! За пет сета срещу Надал и оръжието с което тормози най-великия в спорта с години, ще видите колко много повече грешки ще направи Фед от този бекхенд, който беше трагичен срещу Вавринка. Единствено като негатив за Надал отбелязвам по голяма несигурност във форхенда му

Dmxter
27.01.2017 15:56

Страхотно представяне от Григор, изключително малко не му стигна за финала, може да се каже дори че само малко късмет му трябваше в 5 тия сет. Жалко за изпуснатия финал имаше много големи шансове за титлата. Ако задържи нивото и е психически стабилен изглежда само въпрос на време преди да спечели турнир от големия шлем, особено на фона на това че голямата четворка отдавна са преминали пика на кариерата си.

Hazarddddd
27.01.2017 16:00

Това е човек, гледал мача. *wink* Тук не става въпрос за никакъв характер, а единствено и само за късмет. Да Надал направи страхотен гейм при 3:4 и 15:40 за нашия, ама после чисто и просто късмет. Нямаше нито една подарена точка от Григор.

MaLkO_LuD94
27.01.2017 15:51

Жалко за Гришо велик е въпреки загубата *sad* Ако продължава така рано или късно ще спечели турнир от Големия шлем въпрос на време е стига да е постоянен *erm* Беше абсолютно равностоен на Надал просто липсата на късмет а и класата на Надал си казаха думата в края *erm*

rimlianin
27.01.2017 15:51

Браво и на двамата за играта , брутален мач се получи , Гришо доказа за пореден път че е сред най-големите , още малко остава до 1ва титла от Шлема , очевидно е

Hazarddddd
27.01.2017 15:51

До коментар [@comment 1948878] от [@user vargala1313]:

Ми по нищо не личи.*wink*

vargala1313
27.01.2017 15:48

При 4;3 нашия трябваше да го пробие защото водеше със 40 на 15 и след това да сервира за финал!!!

djarata
27.01.2017 15:47

Много жалко за нашето момче..много ме е яд.Горд съм от Гришата.Даде всичко от себе си.Много голям!

vargala1313
27.01.2017 15:44

Нашия сам се би!!!!!

Hazarddddd
27.01.2017 15:48

Какво се е бил сам? Какви са тия коментари? Изобщо гледате ли мача? Пробивът дойде с много късмет за Надал, а преди това при 15:40 за нашия, просто Надал показа класа. Нищо грешно не направи Григор. Просто му липсваше късмет и това е.

DJ_Nixx
27.01.2017 15:46

Има нещо вярно - доста грешки на бекхенд направи *sad* Но тоя си е класа..мама му циганска

DJ_Nixx
27.01.2017 15:11

Съсипва го с тея 19 аса до тук *surprized**vicious**tongue*

vargala1313
27.01.2017 15:07

Нашия трябва да победи..вижда се че на Надал почти не са му останали сили!!!

RoSKo0o0
27.01.2017 14:52

Защо Надал трябва да е слаб? Не може ли Гришо да е силен *smile*

MaLkO_LuD94
27.01.2017 14:42

Браво на Гришо играе много добре вече е на нивото на най-големите *cigarette* Който и да спечели ще ме е яд за другия *erm* Дано само този титаничен полуфинал не ги остави без сили за финала и все пак успех на Гришо *cigarette*

MaLkO_LuD94
27.01.2017 15:11

Яд ще ме е защото това е може би последният шанс да видим двамата титани на нашето време Федерер и Надал на финал един срещу друг на турнир от големия шлем *thumb_up* Но няма как на финала има място само за Гришо *beer*

djarata
27.01.2017 15:02

Въобще няма да ме е яд за Надал *wink*

Bitten
27.01.2017 14:42

Надал определно не играе най-добрия си мач, но въпреки това, поклон пред гришо. С нищо не отстъпва, дано 5-тия сет да покаже воля и да го гледаме на финала.

djarata
27.01.2017 15:06

+*thumb_up*

Hazarddddd
27.01.2017 15:03

Въобще не съм съгласен. Надал няма как да играе толкова време на високо ниво. Просто Григор играе страхотно и не му позволява да държи високо ниво за дълго време. Каквото и да стане уникален Григор Димитров!

DJ_Nixx
27.01.2017 14:11

Нашето момче играе като равен с равен....Стискам палци да вземе четвъртия сет и после.....и петия *thumb_up**beer*