ФИФА обмисля премахването на червените картони

13:41
ФИФА обмисля премахването на червените картони

Техническият директор на ФИФА Марко ван Бастен, оглавил отдела за „техническо развитие“, открехна още малко завесата за задаващата се вълна от промени във футбола. Летящият холандец разкри, че през март ще бъдат разгледани някои от предложения му за нововъведения в правилника.


„Много от нещата, които се появяват в медиите, са глупости – обясни легендата на „Аякс“ и „Милан“. – Проект от 10 стъпки? Откъде дойде това? Аз разкрих някои от нещата, които са предложени, но те не са 10. Работим върху бавенето на времето в края на срещата, споренето със съдиите, право на четвърта смяна в мач с продължения, но в крайна сметка всичко ще се решава от Международният борд по правилата във футбола. Някои от тях могат да бъдат приети или да бъде въведен пробен тест.“


Едно от предложенията, които се коментират, ще засяга броя на мачовете, които футболистите да играят за една календарна година: „Разговаряхме с много треньори и играчи. Необходимо е да се подобри качеството и да се защитят играчите. Те играят твърде много срещи. През юни, по време на големите форуми, те не са в състояние да дават максимума от себе си, защото имат зад гърба си по 75 мача през редовния сезон. Мисля, че това е твърде голяма бройка. Тя трябва да бъде намалена до 55-60 на година.“


Друго важно въведение може да бъде премахването на червените картони за сметка на временното изваждане от терена за 5 или 10 минути. Подобна санкция може да има и за всеки футболист, извършил 5 нарушения. Само преди седмица Ван Бастен призна, че се обсъжда идея за отмяна на засадата, а дузпите на Мондиал 2026 при равенство в груповата фаза да наподобяват тези в хокея на лед с тръгване на изпълнителя от центъра на терена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
26.01.2017 00:28

"Друго важно въведение може да бъде премахването на червените картони за сметка на временното изваждане от терена за 5 или 10 минути. Подобна санкция може да има и за всеки футболист, извършил 5 нарушения. Само преди седмица Ван Бастен призна, че се обсъжда идея за отмяна на засадата, а дузпите на Мондиал 2026 при равенство в груповата фаза да наподобяват тези в хокея на лед с тръгване на изпълнителя от центъра на терена."
Добре, това изобщо трябва ли да се коментира? Колкото и да уважавам Ван Бастен няма как да не се избъзикам леко с прякора му като кажа, че този летящ холандец явно използва доста холандски методи за разпускане на напрежението. Което явно оказваме влияние върху работата и начина му на мислене.
Тия хора зорлем се опитват да съсипят футбола.

darklight
26.01.2017 09:19

Просто се опитват да го направят по-лесносмилаем за американците, които никога не биха седнали 90 минути за 0-0. Те не го разбират това.

CFC_H_A_Z_A_R_D
25.01.2017 19:33

Всички под мен са трезвомислещи хора и те са го казали.Особено за футболисти като Меси,Роналдо,Бейл които мисля,че са топ 3 в Европа по заплати на футболисти.Не трябва през два дена ами по два мача всеки ден да играят!!!Това със червените картони вече е направо абсурдно,а тая идея за дузпите явно са я взели от онова клипче от фейса където тръгват от центъра и трябва да излъжат вратаря.Но поне аз си мисля,че не са чааак толкова глупави.Макар,че и ФИФА и УЕФА се състоят от корумпирани дядки и един лъснат кух Италианско-Швейцарски череп!!!

katal0neca
25.01.2017 18:11

Аман от простотии, тея накрая ще развалят футбола. Това не е хокей, че да ги вадиш за няколко минути. Пък това с многото мачове е за смях. За тея пари дето взимат и през 2 дена да играят няма да им е много.

darklight
25.01.2017 15:02

Да вземат да взаимстват и от американския "футбол" - удар над вратата = гол.

Gogata85
25.01.2017 15:30

Бижутера ще го хване яд ,че няма да играе по това правило *joking**lol*

Teemo
25.01.2017 14:51

ФИФА обмисля да съсипе футбола! Такова трябва да е заглавието.

j_mourinho
25.01.2017 14:26

Спрете да пипате правилата на играта бе малоумници!Нещо, което работи перфектно не се пипа.

Fcb10
25.01.2017 14:08

Много мачове играели *joking* за тея пари дето взимат , не 75 а 175 трябва да играят , картоните ще се махат...направо да махат очертанията , топката и вратите , какво ли не правят за пари тия малоумници от Фифа...