Дунав привлече Карагерен, Огнянов в Левски до 48 часа

15:10
Дунав привлече Карагерен, Огнянов в Левски до 48 часа

ФК Дунав постигна споразумение с Левски за Антон Огнянов, съобщи изпълнителният директор на "драконите" Ивайло Петков. Очаква се Огнянов да стане играч на Левски до 48 часа.

 

Дунав междувременно привлече още един футболист. Бирсент Карагерен е роден на 6 декември 1992 г. в Асеновград. Висок е 179 см. Играе на поста външен полузащитник – ляво и дясно крило. Бил е част от тимовете на Шумен, Етър и Верея, а през последните 2 години и половина направи не един и два запомнящи се представяния в родния елит с „черно-белия“ екип на Локомотив Пловдив. Карагерен се разбра за личните си условия с „драконите“ и подписва договор с русенския клуб до лятото на 2018 г. Той ще пътува с отбора за лагера в турския средиземноморски курорт Лара, където дунавци ще премерят сили с елитни тимове от Украйна, Русия и Румъния. 

 

„Избрах Дунав заради много добрия колектив. Дунав показа на цяла България, че не е случаен отбор. Тук съм да помогна отборът да продължава в същия дух“, сподели Карагерен. 

 

Припомняме, че през зимната пауза към русенци се присъединиха още младият бранител Христофор Хубчев и албанският нападател Ндуе Муйеци.

 

Изпълнителният директор на Дунав Ивайло Петков уточни, че до края на седмицата се изчаква и окончателен отговор от Симеон Райков, който има оферти и от чужбина. Оформят се документите и по привличането на млад вратар в тима. Друга въпросителна, свързана със селекцията на клуба, също е пред отпадане. 

 

„Според информация от тази сутрин Антон Огнянов и Левски са се разбрали за личните условия на футболиста. Антон Огнянов може би ще стане футболист на Левски след ден-два. Той няма да пътува с Дунав за Турция. Остава тук, за да се разбере и да се уточнят нещата на 100%“, коментира Ивайло Петков, като отказа да назове конкретни финансови параметри на сделката за Огнянов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация