Германец пое Шкендия вместо Любо Пенев

19:07
Германец пое Шкендия вместо Любо Пенев

Футболният отбор Шкендия (Тетово) от БЮР Македония назначи за старши треньор германеца от хърватски произход Томас Бърдарич, след като разговорите с Любослав Пенев не завършили успешно. Бърдарич е бивш централен нападател на Байер (Леверкузен) и съотборник на Димитър Бербатов. Бербатов сменя в 39-ата минута контузилия се Бърдарич на финала в Шампионската лига през 2002-а година, когато "аспирините" падат с 1:2 от Реал (Мадрид). 

 

Любослав Пенев е бил един от сериозните варианти за Шкендия (Тетово), но в крайна сметка двете страни не са постигнали споразумение. Спонсор на този отбор е сериозната фирма "Еколог", която притежава акции и в швейцарския Санкт Гален. 

 

Собственикът на компанията- Лазим Дестани, иска Шкендия (Тетово) да стане първият отбор от БЮР Македония, който се класира в групова фаза на европейски клубни турнири. Кариерата на 40-годишния Бърдарич до момента не може да се нарече особено впечатляваща, тъй като е водил предимно нискоразредни германски отбори като Унион Золинген, Нойщрелиц, Щайнбах и втория отбор на Волфсбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация