Раниери е треньор номер 1 в класацията на ФИФА

20:58
Раниери е треньор номер 1 в класацията на ФИФА

Мениджърът на Лестър Сити Клаудио Раниери бе избран за треньор номер 1 на наградите на ФИФА.


На церемонията в Цюрих италианецът, който направи "лисиците" шампион на Англия против всички очаквания, получи трофея си от легендарния Диего Марадона.


Раниери бе предпочетен сред селекционера на Португалия Фернандо Сантош и наставника на Реал Мадрид Зинедин Зидан.


Първият стана европейски шампион с отбора си, а вторият спечели Шампионската лига с кралския клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CFC_H_A_Z_A_R_D
09.01.2017 21:07

Напълно заслужено.Щеше да е малко прекалено вече,ако бяха дали наградата на Зидан(барабар с Роналдо)инак не казвам,че е лош треньор.Но това което постигна Раниери все още не се е забравило и няма да се забрави.

bacardy_breezer
10.01.2017 07:55

Това е награда за миналия сезон, не за този. Това, което го направи Раниери съм сигурен, че следващите 50 години никой няма да го направи - едва ли някой различен от Челси, Сити, Юнайтед, Пуул, Арсенал или Тотнъм ще спечели титлата, какво остава още повече за отбор от ранга на Лестър, Борнемут, Уотфорд... Така че постижението си му е огромно и нямаше как да я дадат на друг наградата *smile* Тренера на Португалия ги направи шампиони с 5 Х-а от 6 мача, а постижението на Зидан също не е кой знае колко ОГРОМНО, да спечелиш титла с Реал М не е толкова трудно, още повече, че жребия им до финала миналия сезон беше много благосклонен и имаха леки съперници - избегнаха Барса, Байерн и Юве, а на финала биха и с не малка доза шанс (пропуска на Гризман от дузпа)...

pesholudiq
09.01.2017 23:13

Зидан откакто е треньор има повече трофеи отколкото загуби, как това щеше да е прекалено? Да не говорим, че на Раниери отбора е пред завръщане в Чемпиъншип и прави по максимум две победи в месеца, как така я заслужи той при положение, че за целия полусезон отбора има една победа като гост? (може и повече да са с мачовете от ШЛ, не помня там как стояха нещата). Супер много надцениха състава на Лестър като цяло след тази титла. НЕ казвам, че това, което постигнаха е лесно, но Марез, който има два гола през новия сезон да печели Африкански играч на годината и Раниери да става треньор на годината за мен е абсурдно ..