Трудна победа за Ман Сити (видео)

19:09
Трудна победа за Ман Сити (видео)

Манчестър Сити спечели първия си мач за годината, но не изглеждаше като отбор, способен да се бори за титлата. Гражданите победиха Бърнли с 2:1 на "Етихад", въпреки че играха около час с човек по-малко. Фернандиньо получи червен картон в 32-ата минута за грубо влизане срещу Гудмундсон. Гаел Клиши и влезлият на почивката Серхио Агуеро в рамките на четири минути дадоха солиден аванс на домакините. Попадение на Бен Мий в 70-ата минута върна интригата, но това се оказа почетен гол за гостите.

 

В осмата минута гражданите бяха близо до откриване на резултата, но вратарят на гостите Том Хийтън спаси тима си. Той първо се хвърли в краката на Иеанашо, а след това се справи с удар на Стърлинг. Отборът на Гуардиола стигна до още няколко опасности, но ударите към вратата не бяха  много.

 

След половин час безуспешни опити да вкара гол Сити остана с човек по-малко. В 32-ата минута Фернандиньо влезе много остро в краката на Гудмундсон и получи червен картон. Бразилецът напуска терена по този начин за трети път в последните шест мача, в които участва, след като бе изгонен срещу Борусия Мьонхенгладбах и Челси. Срещу 10 футболисти на домакините Бърнли се  държеше почти равностойно на съперника си, но домакините продължаваха да организират по-опасните атаки, въпреки че го правеха доста по-рядко.

 

На почивката Гуардиола пусна в игра Агуеро и Давид Силва, което освежи представянето на Сити, но тимът не стигаше до голови положения. В рамките на четири минути обаче гражданите си осигуриха солиден аванс. В 58-ата минута диагонален удар на Клиши се озова в мрежата, а малко по-късно Серхио Агуеро направи резултата 2:0. Рахим Стърлинг преодоля защитник на съперника и се просна в наказателното поле, а аржентинецът от много малък ъгъл намери мрежата.

 

Бърнли се върна в мача 20 минути преди края главно благодарение на неумелите изяви на Клаудио Браво. Вратарят на Манчестър Сити, който изглежда нестабилен в почти всеки мач на тима, изпусна топката при опит да я избие след ъглов удар и Бен Мий я носочи към мрежата, а технологията на голлинията показа, че тя е влязла във вратата.

 

До края Бърнли се опита да осъществи натиск и с малко късмет можеше да стигне до изравняване. Минута преди края Андре Грей стреля неточно от добра позиция, а в добавеното време Майкъл Кийн стреля и топката за малко да прехвърли Браво, но той се намеси отлично и я изби в ъглов удар.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация