Арестуваха фенове на Левски в Будапеща

09:08
Арестуваха фенове на Левски в Будапеща
Унгарската полиция задържа за кратко фенове на Левски в Будапеща вчера. "Синята" агитка бе там, за да подкрепи любимците си, които късно снощи загубиха и втората среща за влизане в групите на Шампионската лига срещу Дебрецен.

Група запалянковци, наброяваща около 20 души, идваща от Благоевград бе приклещена от три патрулки на улица в центъра на Будапеща, съобщава "24 часа". Пеещите българи били срещнати от местни жители, които започнали да скандират "Дебрецен". Тогава от "синята" група полетяла бутилка бира по посока на унгарците. "Оръжието" на нападението не наранило никого, но веднага се намесил полицай, който повикал и още свои колеги.

Паспортите на нарушителите на реда бяха събрани от полицай. Той проверяваше по радиостанцията в базата данни подробности за задържаните фенове. В крайна сметка не се стигна до отвеждане в ареста, а само до дълго задържане под стража на улицата и предупреждение за по-сериозни действия при следващи провинения.

Феновете на Левски докараха страхова невроза на органите на реда в Унгария преди мача с Дебрецен. Полицаите били инструктирани, че Будапеща ще бъде щурмувана от една от най-агресивните агитки в Европа. За да предотвратят инциденти по магистралите, водещи до унгарската столица, през нощта срещу вторник местните охранителни власти дори ограничавали скоростта до 20 километра и блокирали движението в очакването на шест автобуса с български ултраси. Оказа се обаче, че тези техни действия са били ненужни, тъй като рейсовете с нашенците пристигнали по-рано и непосредствено преди акцията. Въпреки че полицията била наплашена, "синята" агитка не сътворила никакви произшествия по пътя. Това декларирал специалният комисар, който координира действията на унгарската полиция за опазването на българската торсида.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация