Челси затвори 2016 година с 13-та поредна победа след луд мач срещу Стоук (видео)

18:46
Челси затвори 2016 година с 13-та поредна победа след луд мач срещу Стоук (видео)

Челси победи Стоук Сити с 4:2 на "Стамфорд бридж" в среща от 19-я кръг на английската Висша лига.


Главен съдия бе Робърт Мадли.

 

Домакините откриха резултата в 33-та минута. Фабрегас центрира от корнер на първа греда, а Гари Кейхил надскочи Шоукрос и с глава прати топката в десния ъгъл на Грант, който нямаше как да реагира.


Началото на втората част донесе студен душ за лондончани. След центриране от фаул в пеналта на "сините", Питър Крауч с глава прати кълбото към Бруно Мартинс Инди, който успя с едно докосване да прати топката в долния десен ъгъл на Куртоа, изравнявайки резултата.


Изравнителното попадение вбеси възпитаниците на Антонио Конте и те се хвърлиха в атака. Виктор Моузес проби по десния фланг в 56-та минута. Халф-бекът на домакините финтира Питърс, след което с пас по земя намери Азар на точката на дузпата. Белгиецът продължи с едно докосване към Вилиан, който шутира с левия крак и прокара топката между двама бранители на Стоук, пращайки я в мрежата на Грант.


"Грънчаните" не се предадоха. Само пет минути, след като отново се озоваха изоставащи в резултата, те пак изравниха. Маме Бирам Диуф се оказа непокрит в наказателното поле на Челси и с подаване по земя прати топката към границата на малкия пеналт, където Питър Крауч бе оставен непокрит от Давид Луис. Таранът на Стоук шутира с десния крак от близка дистанция и се озова в прегръдките на своите съотборници.


Броени секунди по-късно Челси заби ново попадение. Фабрегас изведе Вилиан зад гърба на противниковата защита, а бразилецът препарира Лий Грант с мощен удар с десния крак, като топката попадна в горния ляв ъгъл на вратата, защитавана от гостите.


Пет минути преди края Диего Коща се пребори с бранителите на Стоук в наказателното поле и с топовен изстрел с левия крак по диагонала реализира четвърти гол за "сините", оформяйки крайния резултат.


Челси записа 13-та поредна победа. Възпитаниците на Антонио Конте са с 49 точки в актива си и са лидер във временното класиране на Висшата лига.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
01.01.2017 14:46

Честита победа !! Този мач беше като подарък за ЧНГ ! Играхме много добре ...колкото до двата гола , за мен те са изцяло заслуга на Стоук . Стоук играха страшно! Свалям им шапка за устрема ,техниката и непримиримостта. Заслугата за зрелището е тяхна! Ако се бяха затворили щяхме да изгледаме едно рутинно и скучно 1:0 . Браво и на Стоук ! Желая на всички фенове на Английския футбол много здраве и късмет ,както и радост от играта на техните отбори !!! Честита 2018 г !

blue_fenchee
31.12.2016 21:07

страхотно завършихме 2016. Весело посрещанееее на новата година *blush**blush**beer*

Luxury
31.12.2016 19:01

Честита Ви победа! Весело посрещане на новата година!

Chelsea86
31.12.2016 19:00

Честита ни победа! Това, което не ми хареса днес е цялостното представяне в дефанзивен план. За сметка на това играта в офанзивен план беше доста добра и вкарахме почти всичко, което можеше да се вкара.
Сега остава да видим какви ще ги свършат Ливърпул и Сити.

Пожелавам на всички весело посрещане на новата година! *beer*

Hazarddddd
31.12.2016 18:51

Честита победа! Още една добра страна показахме, а именно, че дори и да получаваме голове, няма никакво разколебаване в играчите!*beer*

Ross_m1
31.12.2016 18:05

Най после падна гола , сега остава само Челси да бие Please

gulit
31.12.2016 17:10

Няма нищо по хубаво от това в празничната нощ да се наслаждаваме на най-великото първенство в света!

j_mourinho
31.12.2016 17:27

Не пиши така, че фенчетата на Меска и Роналдка ще се разплачат.

Ross_m1
31.12.2016 16:50

От Няколко седмици в мачовете на Челси търся гол -гол и все не пада , вече четири мача Челси бие със суха мрежа , днеска съм заложил сто евра за гол - гол и победа на Челси за 320