Ливърпул не прости на Стоук Сити (видео)

21:15
Ливърпул не прости на Стоук Сити (видео)

Ливърпул постигна убедителна победа с 4:1 в домакинството си срещу Стоук Сити. Успехът обаче не дойде толкова лесно, като мърсисайдци имаха проблеми през първото полувреме. Отборът на Юрген Клоп губеше в резултата в 12-ата минута след гол на Уолтърс. Червените обаче успяха да обърнат до почивката с попадение на Лалана и Фирмино. През второто полувреме гостите не оказаха толкова сериозна съпротива и допуснаха още два гола. Имбюла си отбеляза автогол, а влезлият секунди по-рано Даниел Стъридж оформи крайното 4:1.



Така Ливърпул се върна на второто място, но изостава с шест точки от лидера Челси. В събота на тима му предстои двубой срещу Манчестър Сити.



Стоук шокира "Анфийлд" с ранен гол. Отборът на Марк Хюз поведе на Ливърпул още в 12-ата минута след попадение на Джонатан Уолтърс. Той се възползва от центриране на Питърс и с глава не остави шансове на Миньоле.



Мърсисайдци започнаха агресивно, но стигнаха само до няколко удара от далечна дистанция. След попадението пък гостите заиграха още по-уверено и в 18-ата минута можеха да водят с 2:0. Тогава Джо Алън се озова на отлична позиция след неориентирани действия на бранителите на домакините. Ударът на национала на Уелс бе избит от Миньоле.



Постепенно натискът на Ливърпул се усили и в средата на първата част Питър Крауч трябваше да изчиства топката от голлинията след удар на Фирмино. Пресата на Стоук в половината на домакините обаче създава сериозни проблеми на червените. Играчите на Клоп на моменти трудно изнасяха топката, допускаха много грешки и нямаха идея как да застрашат вратата на съперника.


С известна доза късмет мърсисайдци стигнаха до изравняване в 35-ата минута. Тогава Мане получи топката отдясно и намери Лалана в наказателното поле. Английският национал не успя да овладее, топката бе отклонена от Глен Джонсън и се върна на крака на Лалана, който я прати в мрежата. Минута преди почивката Ливърпул успя да постигне пълен обрат. Удар на Фирмино се удари в двете странични греди преди да се озове в мрежата за 2:1.


След почивката играта бе накъсана, но Стоук не успя да повтори представянето си от първата част. Интригата в мача реално приключи в 59-ата минута, когато Ориги бе изведен отляво и пусна ниско подаване към Мане. В опит да блокира нападателя на Ливърпул Имбюла успя да го изпревари, но заби топката в мрежата на собствената си врата. 



Юрген Клоп пусна в игра Даниел Стъридж и Емре Джан. Секунди след влизането си в игра английският национал се разписа. Райън Шоукрос направи шокиращо подаване назад към вратаря си, а топката отиде на крака на Стъридж, който преодоля вратаря и направи 4:1. Попадението е под номер 100 за тима, откакто Клоп пристигна на "Анфийлд".

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

scouser_pool
28.12.2016 14:59

На мен лично Коща доста ми харесва като стил на игра , напомня ми на Торес на времето само че доста по-борбен.Левандовски е със сигурност в топ 3 на света , но като стил на игра не ме впечатлява чак толкова , същото важи и за Ибрахимович...

j_mourinho
28.12.2016 14:37

Излагате се много.Коща голмайстора на най-силното първенство в света не го слагате в топ5?Явно е следколедна треска.

liceks2016
28.12.2016 15:55

Според кого тези 5 са сред най-добрите?Това е някакво твое мнение.

CFC_H_A_Z_A_R_D
28.12.2016 15:30

И не мен ми се ще Диего да е там,ама РЕАЛНО погледнато този топ 5 е най-добрите сред най-добрите.

OKC_LFC
28.12.2016 13:55

Интересни класации правите, ама май забравяте най-добрият чист нападател в последните 3 години? Гонсало Игуаин момчета, всички други са зад него не случайно Юве платиха толкова пари.

CFC_H_A_Z_A_R_D
28.12.2016 10:37

Аз съм съгласен,че Стръридж има без съмнение огромен талант ама тия контузии му не спират да го съсипват.За Лукаку какво да кажа???Той е един най-добрите нападатели,но топ 3 със сигурност не е.Във ВЛ в момента най-добрия и най-ефективния нападател е Коста.Говорете какво си искате но 13 гола+5 асиста,числата са просто в негова полза.Иначе във света няма по-добър нападател от Суарез.Моя личен топ 5 е така.
1.Суарез
2.Левандовски
3.Гризман
4.Ибрахимович
5.Агуеро(въпреки,че последно време формата му се изгуби)

stan_the_great
27.12.2016 22:01

Жалко, че Ливърпул не оценяват напълно с какъв топ нападател разполагат и го държат предимно на пейката. Ориги дори не е близо до неговата класа...От чистите нападатели, които играят в момента- може би двамата от 3мата най-добри играят в Англия и това са Лукаку и Стъридж, другият е Суарес от Барса. Дано Стъридж смени лятото отбора и да си играе редовно като титуляр в някой друг голям клуб, тъпо ми е да го гледам да влиза в игра след 70 минута..

Juan33
28.12.2016 09:45

Хахаха, няма как да си по-прав пич, има толкова големи имена в тоя спорт, където са къде къде по-добри нападатели от тези двамата в момента, двама ще кажа само, Бензема, Левандовски има и още и още, дори един Хари Кейн е по-добре в момента. За Ибрата няма да коментирам, че на 35 ги бие всички нападатели във ВЛ в момента по игра.

bacardy_breezer
28.12.2016 08:19

Стъридж и Лукаку в ТОП 3 на нападателите *joking**joking**joking**joking* По-голям виц не бях чувал *joking* Лукаку особено мачовете с Белгия, които съм му гледал е такава дупка, прави някви пропуски стил Христо Йовов от 1 метър. Стъридж има класа, но него го съсипват контузиите и му пречат да покаже потенциала си, така че за момента и той е доста далеч от ТОП 3 *wink*

Magic_man1892
27.12.2016 23:51

явно не си гледал много мачове на Стъридж-мързелив ,припрян, не гони до последно,нещо което Клоп не харесва както и аз ,докато Ориги тича много и се раздава,играе добре ,млад е и след няколко сезона ще стане топ нападател!

tishowinner2
27.12.2016 22:52

Аз съм на същото мнение, дори съм го сравнявал с Лева и Ибра без да се замислям. Въпроса е, че когато тези четирима работят безотказно Коу Лалана Мане Фирмино , за Дани просто не остава място, а причината е, че той въпреки безспорната си класа е леко мързелив на моменти на терена, за разлика от Фирмино, който просто е навсякъде , тича яко, помага в отбрана , в атака отнема сам топки, създава положения, асистенции и голове също. Стъридж е от хората, които могат да не правят нищо цял мач но да вкарат поне 2 гола, но засега Клоп търси друго нещо на терена и го намира в казаната по-горе 4-ка.

petko9305
27.12.2016 21:29

Добре играят Ливърпул *smile*
Срещу Ман. Сити, ще се види реалното им ниво.

Kireto1232
27.12.2016 21:29

В началото започнахме много колебливо и ако Алън беше вкарал положението за 0:2 можеха да да ни вкарат в нокаут ,но имахме и късмет и след изравнителния гол на Лалана ,контролирахме изцяло мача до неговия край ,много съм доволен и от гола на Стъридж ,трябва да е във форма защото ще разчитаме на него докато го няма Мане *smile* ,Честита победа *smile*